SD S1-B smart 1A/240V AC Triac 2.4G RF opcionális nyomógombos dimmer R6-1 RF 1-zónás távirányítóval

12690,- Ft/szett
Az áruház készletéből kifutó termék! Maximum 14 darab - a készlet erejéig kapható! Szállítás 3 munkanapon belül.

Műszaki adatok:

 • 240W - (átmenő) teljesítmény.
 • Védelem:
 • AC100-240V - Bemeneti feszültség.
 • Kimenet: AC100-240V, (váltóáram)
 • Méret:
 • Garancia: 3 év
 • Webáruházi azonosító: sd-s1b-r6-1

Kezelő felület nélküli 230 Voltos fázishasításos dimmer (fényerőszabályzó), mely tetszőleges számú fali nyomógombos, vagy monostabil billenőkapcsolóval, 2.4G rendszerű rádiófrekvenciás kézi, vagy fali távirányítóval, valamint Wifi konverteren keresztül okostelefonról is kezelhető. S1-B típusjelölésű. Ezen kívül a szett része egy R6-1 2.4G RF 1-zónás távirányító, a dimmer kezelésére, ami 2,4Ghz-es frekvenciát használ, 30 méter maximális hatótávolsággal, CR2032-es 3 Voltos lítium gombelemmel rendelkezik. Valamint a szett része egy fehér fali tartó, ami falra csavarozható így a kézi távirányítót a falon is tarthatjuk.

.

A dimmerre tetszőleges számú nyomógombot, vagy csengőkapcsolót (monostabil, rugós billenő kapcsolót) kötve minden megnyomással fel-, vagy le tudjuk kapcsolni a világítást. Felkapcsolt állapotban a kapcsoló nyomva-tartásával tudjuk a fényerőt állítani, ismételt nyomva-tartásokra a fényerő csökkentés vagy növelés irányát tudjuk változtatni.

Ez dimmer az úgynevezett angol kapcsoló dobozba fér csak bele. A dimmert egy felületre szerelhető angol dobozzal együtt kapja, de természetesen be is süllyeszthető.

Bekötési rajz:

.

A dimmerhez távirányítókat hozzáadni, azaz párosítani (és a kapcsolatot - párosítást törölni) az alábbi szerint van lehetőségünk:

 • Áramtalanítjuk a dimmert.
  • Ez egy már telepített rendszernél macerásabb, hiszen nagy eséllyel a lakáselosztóban egy kismegszakítót kell lekapcsolni. Miután visszakapcsoltuk a dimmer áramellátását, akkor a akkor a párosításra kiszemelt távirányítón a ki-, bekapcsoló gombot benyomjuk, illetve 4-zónásnál a kiválasztott zóna ki-, bekapcsoló gombját nyomjuk be 5 másodpercen belül, 3-szor és a sikeres párosításra 3-szor fogja a dimmer a világítást felvillantani.
  • Ha a kapcsolatot meg akarjuk szüntetni, akkor az áramellátás visszaadását követően szintén 5 másodpercen belül, de 5-ször nyomjuk be a párosítás megszüntetésére kiszemelt távirányítón a ki-, bekapcsoló gombot, illetve 4-zónásnál a kiválasztott zóna ki-, bekapcsoló gombját. A sikeres kapcsolat törlésre 5 villantással reagál a dimmert. Fontos, hogy amennyiben a lakásban több ilyen rendszerű dimmert használunk és egyszerre áramtalanítunk, illetve kapcsoljuk vissza az áramot, és kíséreljük meg a párosítást, akkor az összes párosításra kész dimmerrel létre fog jönni a kapcsolat, avagy törlődni fog. Tehát, ha nem pont ez a célunk akkor ügyeljünk rá, hogy a dimmerek, külön kismegszakítón legyenek, vagy ne használjuk ezt a módszert.

A dimmerhez hozzáadható távirányítókat az AC Triac dimmer rendszerelemek: //ledrex.hu/tag/ac-triac-dimmer-rendszerelem/oldaláról tud kiválasztani. A képen lévő távirányítók csak szemléltetésül szolgálnak, nem képezik az ár részét, csaki egy darab R6-1-es távirányító.

.

A dimmerek további kiegészítőkkel, azaz távirányítókkal kezelhetőek:

 • Fali távirányítók. Olyanok, mint a fali kapcsolók, fali dimmerek, de nincs mögöttük kapcsoló-dimmer, csak a felületük pont ugyanúgy néz ki. Nem is kellene, hogy a falra rögzítsük, hiszen akár a kezünkben, is tarthatnánk, vagy az asztalon. Tehát ezek távirányítók, a falon bárhova felcsavarozhatóak, vagy felragaszthatóak, nem kell vezetékezni. E távirányítók is 2.4GHz-es frekvencia-tartományban adják ki a jelet, amit a dimmerek, mint vezérlők fogadnak. Beépített akkumulátorral rendelkeznek, és egy micro-USB aljzaton keresztül egy telefon töltővel tudjuk feltölteni.
 • Kézi távirányítók. Ezek ceruza elemmel működnek, és ugyanúgy rádiófrekvenciás jelet adnak ki, amit a dimmer értelmez. Furcsának tűnhet, hogy van olyan színes távirányító is ami kezeli a dimmereket is. Értelemszerűen a színes dolgok nem működnek a távirányítón, amikor a csak egy színű dimmert utasítjuk. Ez a kompatibilitás praktikus okból létezik, a szobánkban akár változtatható színű LED szalag világításunk is lehet, és ha úgyis beleférne a 4 zónába (mert, hogy vannak 1-zónás és 4-zónás távirányítók is), akkor minek legyen külön távirányítója a több-színű és külön távirányítója az egyszínű világításnak.
 • A 3. távirányító típus, a mobil telefonunk. Ehhez kell venni egy Wifi relét. Egy ilyen eszköznek a hatósugara 30 méter, melyet a vastagabb, vagy vasbeton falak rövidebbé tehetnek. A hatósugáron belül, ha a Wifi relé eléri a routert és a működtetni kívánt vezérlőket, dimmereket, akkor egy lakásba elég 1 darab, és rajta keresztül maximum 16 zónát, illetve azok vezérlőit kezelhetjük akárhány mobiltelefonról. Androidos vagy IOS telefonunkra töltsük le a SkySmart alkalmazást és azon keresztül el tudjuk végezni a szükséges beállításokat, a telefonos használathoz.
 • .

  A távirányító és a vezérlők közötti kapcsolat létrehozása:

  Ahhoz, hogy egy távirányítóval az ezzel kompatibilis vezérlőt működtetni tudjuk, előtte a távirányítót hozzá kell rendelni (röviden párosítani kell) a működtetni kívánt vezérlőhöz, vagy vezérlőkhöz.
  Két módszer lehetséges, amennyiben a vezérlő rendelkezik kapcsolati (párosító) gombbal.

  • Hozzárendelés párosító gomb használatával:
   1. Röviden nyomja meg a párosító gombot,
   2. azonnal nyomja meg egyzónás távirányító esetén a be/ki gombot, vagy több zónás távirányító esetén a megfelelő zóna gombot.
   3. A jelzőfény háromszor felvillan, ami azt jelenti, hogy a párosítás sikeres.
  • Hozzárendelés a tápfeszültség rákapcsolásával:
   1. Vegye el a tápellátást a vezérlőtől, majd újra adja rá.
   2. Ha a működtető tápegység előtt áramtalanít, akkor meg kell várni, hogy a tápegység kimenő feszültsége ténylegesen megszűnjön és csak az után adja rá a tápellátást újra.
   3. A tápellátás rákapcsolását követően azonnal nyomja meg háromszor egymás után az egyzónás távirányító esetén a be/ki gombot, vagy több zónás távirányító esetén a megfelelő zóna gombot.
   4. A jelzőfény háromszor felvillan, ami azt jelenti, hogy a párosítás sikeres.
  • Kapcsolat törlése a párosító gomb használatával:
   1. Tartsa lenyomva a kapcsolati gombot 5 másodpercig az összes kapcsolat törléséhez.
   2. A jelzőfény ötször felvillan, ami azt jelenti, hogy az összes távirányító kapcsolat törlődött.
  • Kapcsolat törlése a tápfeszültség rákapcsolásával:
   1. Vegye el a tápellátást a vezérlőtől, majd újra adja rá.
   2. Ha a működtető tápegység előtt áramtalanít, akkor meg kell várni, hogy a tápegység kimenő feszültsége ténylegesen megszűnjön és csak az után adja rá a tápellátást újra.
   3. A tápellátás rákapcsolását követően azonnal nyomja meg ötször egymás után az egyzónás távirányító esetén a be/ki gombot vagy több zónás távirányító esetén a megfelelő zóna gombot.
   4. A jelzőfény ötször felvillan, ami azt jelenti, hogy az összes távirányító kapcsolat törlődött.
  .
  A dimmert kizárólag villamossági szakember telepítheti!

  A dimmeren egy mikrokapcsoló található, mellyel a fázishasítás jellegét állíthatjuk be, azaz, hogy gyújtásszög-vezérléssel, vagy oltásszög-vezérléssel működjön.

  Ezt a kapcsolót csak áramtalanított állapotban szabad átkapcsolni.
  .

  A fenti képen egy "mindent bele" típusú ábra található az együtt használható eszközökkel.
  A Skydance rendszerű 230 Voltos LED világítás fényerőszabályzási lehetőségeiről részletesebb áttekintő információkat a //ledrex.hu/230-voltos-led-vilagitas-fenyeroszabalyzasi-lehetosegei-elmark-dimmerekkel/ oldalon talál.


  A fent ismertetett SD S1-B smart 1A/240V AC Triac 2.4G RF opcionális nyomógombos dimmer R6-1 RF 1-zónás távirányítóval termékkel leginkább releváns videó ajánlatunk:

  S1-B AC Triac RF+Push dimmer használata R11, RU4, T21-1, T21-4 RF távirányítókkal

  S1-B AC Triac RF+Push dimmer egy kezelőfelület nélküli 230 Voltos fényerőszabályzó, mellyel hagyományos fényforrások és fényerőszabályozható LED-ek, vagy LED meghajtók használhatók. Sorkapcson keresztül több nyomókapcsoló köthető rá, melyekkel kapcsoni és fényerőszabályozni is tudunk. Emellett több fajta kézi és fali 2.4G rendszerű rádifrekvenciás távirányító is párosítható hozzá. A videóban az R11, RU4, T21-1, T21-4 típusú 1- és 4-zónás távirányítókpárosítását és használatát mutatjuk be.

  .
  Áramkimaradás esetén megjegyzi a kimaradás előtti állapotot, és az áram visszatértével abban az állapotban világít, avagy nem világít. Ez azt is jelenti, hogy amennyiben valaki egy hagyományos kapcsolóval kívánja kombinálni ezt a terméket, azaz a dimmer tápellátása elé egy kapcsolót is beiktat, akkor azt a kapcsolót csak akkor tudja a világítás fel- (és le)kapcsolására használni, azaz a dimmernél áramkimaradást előidézve a világítást kapcsolgatni, ha a dimmerre kötött kapcsolókkal, vagy a távirányítóival nem kapcsolja le a világítást. Mert, ha a dimmernél rendeltetésszerűen kapcsoljuk le a világítást, akkor a dimmer tápellátásának a le- és felkapcsolásával, soha nem fogjuk tudni felkapcsolni a világítást, csak ha a távirányítókkal, vagy a dimmerre kötött kapcsolókkal ismételten felkapcsoljuk a világítást.

  A Skydance, mint márkanév számos esetben nem jelenik meg a terméken, vagy a termék dobozán. Általában csak a típusjelölés, a forma, és az angol nyelvű használati utasításon szereplő domain alapján tudható, hogy Skydance gyártmány, valamint arról, hogy használható ugyanazon az okostelefonos alkalmazáson keresztül. Mivel mint noname gyártó is, így a webáruházunkban többnyire Elmark, vagy Optonica néven jelenik meg. Ezen túlmenően a Skydance közleménye szerint a 2,4 GHz-es vezeték nélküli termékei kompatibilisek lehetnek olyan rendszerekkel, mint a Lutron, Philips, Osram, Dynalite, Schneider, ABB, Leviton, JUNG, Berker stb.
  Kínai gyártmány.

  A gyártó által a termékhez biztosított információ pdf formátumban itt érhető el: https://www.iskydance.com/uploads/goods_file/R6,R6-1.pdf

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^