SD TR1 smart 2A/240V DIN AC Triac 2.4G RF + opcionális nyomógombos dimmer (fényerőszabályzó)

22850,- Ft/darab
Alacsony készlet! Maximum 1 darab van.
Szállítás 3 munkanapon belül a készlet erejéig, de utánrendelhető!

Műszaki adatok:

 • 480W - (átmenő) teljesítmény.
 • Védelem:
 • AC100-240V - Bemeneti feszültség.
 • Kimenet: AC100-240V, 2A (váltóáram)
 • Méret:
 • Garancia: 5 év
 • EAN-kód: 3800156663657
 • Gyártói SKU / MPN azonosító: 6365
 • Webáruházi azonosító: sd-tr1
DIN sínes kezelő felület nélküli 230 Voltos fázishasításos dimmer (fényerőszabályzó), mely tetszőleges számú fali nyomógombos, vagy monostabil billenőkapcsolóval, 2.4G rendszerű rádiófrekvenciás kézi, vagy fali távirányítóval, valamint Wifi konverteren keresztül okostelefonról is kezelhető. TR1 típusjelölésű.
.
A dimmerre tetszőleges számú nyomógombot, vagy csengőkapcsolót (monostabil, rugós billenő kapcsolót) kötve minden megnyomással fel-, vagy le tudjuk kapcsolni a világítást. Felkapcsolt állapotban a kapcsoló nyomva-tartásával tudjuk a fényerőt állítani, ismételt nyomva-tartásokra a fényerő csökkentés vagy növelés irányát tudjuk változtatni.

Bekötési rajz:
.

A dimmerhez távirányítókat hozzáadni, azaz párosítani (és a kapcsolatot - párosítást törölni) az alábbi szerint van lehetőségünk:

 • Áramtalanítjuk a dimmert.
  • Ez egy már telepített rendszernél macerásabb, hiszen nagy eséllyel a lakáselosztóban egy kismegszakítót kell lekapcsolni. Miután visszakapcsoltuk a dimmer áramellátását, akkor a akkor a párosításra kiszemelt távirányítón a ki-, bekapcsoló gombot benyomjuk, illetve 4-zónásnál a kiválasztott zóna ki-, bekapcsoló gombját nyomjuk be 5 másodpercen belül, 3-szor és a sikeres párosításra 3-szor fogja a dimmer a világítást felvillantani.
  • Ha a kapcsolatot meg akarjuk szüntetni, akkor az áramellátás visszaadását követően szintén 5 másodpercen belül, de 5-ször nyomjuk be a párosítás megszüntetésére kiszemelt távirányítón a ki-, bekapcsoló gombot, illetve 4-zónásnál a kiválasztott zóna ki-, bekapcsoló gombját. A sikeres kapcsolat törlésre 5 villantással reagál a dimmert. Fontos, hogy amennyiben a lakásban több ilyen rendszerű dimmert használunk és egyszerre áramtalanítunk, illetve kapcsoljuk vissza az áramot, és kíséreljük meg a párosítást, akkor az összes párosításra kész dimmerrel létre fog jönni a kapcsolat, avagy törlődni fog. Tehát, ha nem pont ez a célunk akkor ügyeljünk rá, hogy a dimmerek, külön kismegszakítón legyenek, vagy ne használjuk ezt a módszert.
  • A másik módszer, ha a dimmeren 2 másodpercig benyomjuk a MATCH gombot. Ekkor a kijelző RLS üzenetet ír ki. 5 másodpercen belül nyomjuk meg a párosítani kívánt távirányító, vagy a zóna ON-OFF gombját. Ha sikeres volt a párosítás, a kijelzőn RLO felirat fog megjelenni.
  • A másik módszer a kapcsolat megszüntetésére, ha a dimmeren 5 másodpercig benyomjuk a MATCH gombot. Ekkor a kijelző RLE üzenetet ír ki, ekkor ez azt jelenti, hogy az összes távirányító kapcsolatát törölte.

A dimmerhez hozzáadható távirányítókat az AC Triac dimmer rendszerelemek: //ledrex.hu/tag/ac-triac-dimmer-rendszerelem/oldaláról tud kiválasztani.
.

A dimmerek további kiegészítőkkel, azaz távirányítókkal kezelhetőek:

 • Fali távirányítók. Olyanok, mint a fali kapcsolók, fali dimmerek, de nincs mögöttük kapcsoló-dimmer, csak a felületük pont ugyanúgy néz ki. Nem is kellene, hogy a falra rögzítsük, hiszen akár a kezünkben, is tarthatnánk, vagy az asztalon. Tehát ezek távirányítók, a falon bárhova felcsavarozhatóak, vagy felragaszthatóak, nem kell vezetékezni. E távirányítók is 2.4GHz-es frekvencia-tartományban adják ki a jelet, amit a dimmerek, mint vezérlők fogadnak. Beépített akkumulátorral rendelkeznek, és egy micro-USB aljzaton keresztül egy telefon töltővel tudjuk feltölteni.
 • Kézi távirányítók. Ezek ceruza elemmel működnek, és ugyanúgy rádiófrekvenciás jelet adnak ki, amit a dimmer értelmez. Furcsának tűnhet, hogy van olyan színes távirányító is ami kezeli a dimmereket is. Értelemszerűen a színes dolgok nem működnek a távirányítón, amikor a csak egy színű dimmert utasítjuk. Ez a kompatibilitás praktikus okból létezik, a szobánkban akár változtatható színű LED szalag világításunk is lehet, és ha úgyis beleférne a 4 zónába (mert, hogy vannak 1-zónás és 4-zónás távirányítók is), akkor minek legyen külön távirányítója a több-színű és külön távirányítója az egyszínű világításnak.
 • A 3. távirányító típus, a mobil telefonunk. Ehhez kell venni egy Wifi relét. Egy ilyen eszköznek a hatósugara 30 méter, melyet a vastagabb, vagy vasbeton falak rövidebbé tehetnek. A hatósugáron belül, ha a Wifi relé eléri a routert és a működtetni kívánt vezérlőket, dimmereket, akkor egy lakásba elég 1 darab, és rajta keresztül maximum 16 zónát, illetve azok vezérlőit kezelhetjük akárhány mobiltelefonról. Androidos vagy IOS telefonunkra töltsük le a SkySmart alkalmazást és azon keresztül el tudjuk végezni a szükséges beállításokat, a telefonos használathoz.
 • .
  A dimmert kizárólag villamossági szakember telepítheti!

  A dimmeren található három gomb segítségével különböző rendszerbeállításokat végezhetünk el. Azaz a fázishasítás jellegét állíthatjuk be, a minimum fényerő állíthatjuk be, a kijelző kikapcsolását állíthatjuk be, valamint resetelhetjük, amitől a gyári alapbeállításra áll vissza.

  A MATCH és a - gomb együttes 2 másodperces nyomva tartására belépünk a beállításokba, és a MATCH gomb ismételt nyomogatásával tudunk váltani a beállítási lehetőségek között.

  Első funkció a vezérlési mód választó: C-F kijelzés esetén gyújtásszög vezérlésen áll, C-R kijelzés esetén oltásszög-vezérlésen áll. Váltani a + és - gombokkal lehet.

  A második funkció a minimum fényerő beállítása. A kijelző b01 és b40 értékek között állítható a + és - gombokkal, ami 1 és 40% közötti minimum fényerő értéket jelent.

  A harmadik funkció: A kijelző bon és boF értékek között váltható a + és - gombokkal, be vagy kikapcsolhatjuk az automatikus kijelző kikapcsolás funkciót.

  A MATCH gomb 2 másodperces nyomva tartásával, vagy ha 10 másodpercig nem érünk a gombokhoz, akkor kiléphetünk a beállításokból.

  A fentiektől függetlenül, ha a + és - gombokat 2 másodpercig benyomva tartjuk, akkor reseteljük a készüléket, aminek a sikerét a kijelzőn RES felirattal jelez vissza.

  A reset, azaz a gyári állapot visszaállításával 100% fényerőre áll a dimmer, valamint oltásszög vezérlésre, 5%-os minimum fényerő értékre, valamint a kijelző állandó működésre áll, automatikus kikapcsolás helyett.

  .
  A Skydance rendszerű 230 Voltos LED világítás fényerőszabályzási lehetőségeiről részletesebb áttekintő információkat a //ledrex.hu/230-voltos-led-vilagitas-fenyeroszabalyzasi-lehetosegei-elmark-dimmerekkel/ oldalon talál.

  Az alábbi képen egy "mindent bele" típusú ábra található az együtt használható eszközökkel:
  .
  Áramkimaradás esetén megjegyzi a kimaradás előtti állapotot, és az áram visszatértével abban az állapotban világít, avagy nem világít. Ez azt is jelenti, hogy amennyiben valaki egy hagyományos kapcsolóval kívánja kombinálni ezt a terméket, azaz a dimmer tápellátása elé egy kapcsolót is beiktat, akkor azt a kapcsolót csak akkor tudja a világítás fel- (és le)kapcsolására használni, azaz a dimmernél áramkimaradást előidézve a világítást kapcsolgatni, ha a dimmerre kötött kapcsolókkal, vagy a távirányítóival nem kapcsolja le a világítást. Mert, ha a dimmernél rendeltetésszerűen kapcsoljuk le a világítást, akkor a dimmer tápellátásának a le- és felkapcsolásával, soha nem fogjuk tudni felkapcsolni a világítást, csak ha a távirányítókkal, vagy a dimmerre kötött kapcsolókkal ismételten felkapcsoljuk a világítást.

  A Skydance, mint márkanév számos esetben nem jelenik meg a terméken, vagy a termék dobozán. Általában csak a típusjelölés, a forma, és az angol nyelvű használati utasításon szereplő domain alapján tudható, hogy Skydance gyártmány, valamint arról, hogy használható ugyanazon az okostelefonos alkalmazáson keresztül. Mivel mint noname gyártó is, így a webáruházunkban többnyire Elmark, vagy Optonica néven jelenik meg. Ezen túlmenően a Skydance közleménye szerint a 2,4 GHz-es vezeték nélküli termékei kompatibilisek lehetnek olyan rendszerekkel, mint a Lutron, Philips, Osram, Dynalite, Schneider, ABB, Leviton, JUNG, Berker stb.
  Kínai gyártmány.

  A gyártó által a termékhez biztosított információ pdf formátumban itt érhető el: //www.iskydance.com/uploads/goods_file/TR1.pdf

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^