SD V4 2.4G RF vezérlő DC 12-36V / 4x5A – RGBW/RGB/CCT/dimmer

11800,- Ft/darab
Az áruház készletéből kifutó termék! Maximum 1 darab - a készlet erejéig kapható! Szállítás 3 munkanapon belül.

Műszaki adatok:

 • 240/720VA - (átmenő) teljesítmény.
 • Védelem:
 • DC12-36V - Bemeneti feszültség.
 • Kimenet: DC12-36V, 20A (egyenáram)
 • Méret:
 • Garancia: 5 év
 • EAN-kód: 3800156663428
 • Gyártói SKU / MPN azonosító: 6342
 • Webáruházi azonosító: sd-v4

12-36 Voltos 4 csatornás dimmer (LED szalag vezérlő), mely Skydance 2.4G rendszerű rádiófrekvenciás kézi, vagy fali távirányítóval, tetszőleges számú opcionális nyomógombos kapcsolóval, valamint Wifi konverteren keresztül okostelefonról is kezelhető. - V4 típusjelölésű.

 • A távirányítók párosításához a burkolat alatt 1 db gomb biztosít lehetőséget.
 • A 4 csatorna használható RGBW, vagy 3 csatorna RGB világítás kialakítása céljára, vagy egy dupla kimenetes CCT vezérlőként, amikor színhőmérséklet szabályozású fehér világítást alakíthatunk ki, vagy 4 kimenetes dimmerként is használhatjuk.
 • Az, hogy a vezérlő RGBW/RGB, vagy CCT, vagy Dimmer üzemmódban működik, kizárólag attól függ, hogy milyen típusú távirányítóval párosítjuk.
 • Egy V4 vezérlővel maximum 10 távirányító párosítható és ideális estben akár 30 méterről iselérés biztosítható.
 • A fényerőszabályzási lehetősége 4096 fokozatban lehetséges 0-100% között.
 • RGBW világítás esetén 10 különböző villogási/színváltási üzemmód közül is választhatunk, RGB esetén 9 mód közül.
 • Csatornánként maximum 5 Amper, azaz összesen 20 Amper átmenő áramerősséggel tervezhetünk, ami 12 Volt esetén 240 Watt, 24 Volt esetében 480 Watt, 36 Volt esetén 720 Watt maximális átmenő teljesítményt biztosít.
 • A vezérlő automatikusan továbbítja a jelet további vezérlőkhöz 15 m-es maximális vételi távolságon belül, így egy több vezérlős rendszer esetében egy távirányító hatótávolsága közvetetten meghaladhatja a 100 métert.
 • A rendszert Wifi Relével kiegészítve IOS, vagy Android rendszerű okos eszközünkre a Skydance alkalmazását telepítve, a mobilunkat távirányítóként is használhatjuk, sőt az alkalmazás többletfunkciókat is biztosít. Pl.: időzített kapcsolások, zenére villogás, stb.
 • Mivel egy távirányító egy zónájával akárhány vezérlő párosítható, emiatt úgy tekinthetjük, hogy több vezérlő is szinkronizáltan működtethető egyszerre, amennyiben a RF vételi hatósugáron belül egyszerre biztonságosan veszik a jelet. Azaz így nagy rendszerek jelerősítők alkalmazása nélkül is kialakíthatóak.
 • A vezérlőre korlátlan számú nyomógomb (csengőkapcsoló - monostabil billenőkapcsoló) vezetékesen is csatlakoztatható. Ezáltal egy helyiség több pontján is a falon fel- és lekapcsolás, valamint fényerőszabályozási funkciót biztosíthatunk, valamint RGBW/RGB világítás esetén világítási tónusokon változtathatunk.
 • Túlmelegedés / túlterhelés / rövidzárlat elleni védelem rendelkezik. A vezérlő működése a probléma megoldása után automatikusan helyreáll.
.
.

Különböző típusú LED szalagok elvi bekötési módjai a V4-es vezérlőhöz

.

A V4 vezérlő technikai paraméterei:

.

Vezeték nélküli (távirányítós) egyszínű vezérlési opciók:

.

Vezeték nélküli (távirányítós) RGBW vezérlési opciók:

.

Fontos kezelési lehetőségek:

Rádiófrekvenciás kézi, vagy fali 2.4G Skydance rendszerű távirányítók párosítása:

 • Amilyen világítási módot kíván használni (egyszínű, CCT, RGB/RGBW) olyan típusú távirányítót kell párosítania. Ellenkező esetben, rendellenesen fog működni a világítás kezelése.
 • Kétféle párosítás lehetősége van. Az egyik a vezérlőn a MATCH gomb használatával lehetséges, a másik módszer a tápellátás kikapcsolása utáni ismételt áram alá helyezés pár (5) másodpercében.
 • A vezérlő Match gombjának használata
  • PÁROSÍTÁS:Röviden nyomja meg a MATCH gombot, azonnal (5 másodpercen belül) nyomja meg a használni kívánt egyzónás távirányítón a be- és kikapcsoló gombot, vagy több zónás esetén a kiválasztott zóna gombját.Ha több távirányítót (max. 10 - a mobiltelefonos alkalmazás képernyőn megjelenő távirányítója is távirányítónak számít) is párosítani akar, ismételje ugyanezt a folyamatot.
  • Párosítás TÖRLÉSE:Az összes távirányító törléséhez nyomja meg és tartsa lenyomva a MATCH gombot 5 másodpercig. A világítás ötször felvillan, ami azt jelenti, hogy az összes párosított távirányító kapcsolata törlődött.
 • Tápfeszültség ismételt ráadása
  • Ahhoz, hogy a vezérlő feszültségmentes állapotba kerüljön, nem elég a 230 Voltos tápszakasz rövid idejű, ki- és bekapcsolása, mert a vezérlő tápegysége a benne lévő kondenzátorok miatt hosszabb ideig feszültség alatt tarthatja a vezérlőt, így nem érzékeli a rövid idejű 230 Voltos feszültségkiesést. Tehát, vagy a vezérlő közvetlen tápbemenete előtt kell a tápellátást megszakítania, vagy a 230 Voltos tápellátás megszakításakor hosszabb feszültségmentes időt kell kivárnia, illetve a gyorsabb eredmény érdekében felkapcsolt LED szalag világítás mellett kell a lekapcsolást elvégeznie.
  • Figyeljen arra, hogy amennyiben több vezérlővel is rendelkezik, csak azt áramtalanítsa és helyezze ismételt áram alá amelyhez tényleg párosítani akar, vagy törölni a kapcsolatukat, mert ha egy időben több vezérlő is párosításkész állapotba kerül, akkor a hatótávolságon belül mindegyik reagálni fog. Így például egy lakáselosztó kismegszakítójának kapcsolgatása mindegyik rá kötött vezérlőt párosításra késszé teszi egyszerre.
  • PÁROSÍTÁS:Kapcsolja ki a vezérlő tápellátását, majd kapcsolja be újra, azonnal (5 másodpercen belül) nyomja meg a használni kívánt egyzónás távirányítón a be- és kikapcsoló gombot, vagy több zónás esetén a kiválasztott zóna gombját. A világítás háromszor villant, ami azt jelenti, hogy a párosítás sikeres. Ha több távirányítót (max. 10 - a mobiltelefonos alkalmazás képernyőn megjelenő távirányítója is távirányítónak számít) is párosítani akar ismételje ugyanezt a folyamatot.
  • Párosítás TÖRLÉSE:Kapcsolja ki a vezérlő tápellátását, majd kapcsolja be újra, azonnal (5 másodpercen belül) nyomja meg valamely már párosított egyzónás távirányítón a be- és kikapcsoló gombot, vagy több zónás esetén a párosított zóna gombját. A világítás ötször felvillan, ami azt jelenti, hogy az összes párosított távirányító kapcsolata törlődött.
 • A párosítás törlése akkor is fontos, ha nem a megfelelő típusú távirányítót adott hozzá vezérlőhöz. Pl. egyszínű LED szalagot telepített, emiatt dimmelő funkciót kíván használni, de RGB-s távirányítót adott hozzá, emiatt RGB módban működik a vezérlője, mindaddig amíg nem törli a távirányító kapcsolatokat.

Vezetékes kapcsolók használata:

 • Minden korszerű LED szalag vezérlő rendelkezik azzal a képességgel, hogy áramszünet esetén megjegyzik a korábbi világítási módot és az áram visszatértével ugyanúgy világít, mint ahogy előtte világított. Ez a világítási mód az áram visszatértével akkor is megtörténik, ha az áramszünet előtt fel volt kapcsolva a világítás és akkor is ha le volt kapcsolva a világítás. Ennek a látszólag furcsa megoldásnak az a célja, egyrészt, hogy egy teljes rendszert tudjunk áramtalanítani, másrészt hogyha egy rendszer csakis távirányítós kezelésre alakítottak ki, akkor is lehessen egy fali kapcsolóval felkapcsolni. Mert ha egy távirányítóval lekapcsolt világítás áramszünet esetén is lekapcsolva marad, akkor a távirányító nélkül sosem tudnánk felkapcsolni.
  • Azaz egy fali kapcsoló - lásd az ábrán az A jelű kapcsolót - segítségével nem csak, egyszerűen le tudjuk kapcsolni a LED szalag világítási rendszerünket, de fel is tudjuk kapcsolni, valamit ugye az A jelű kapcsoló felkapcsolása után minden esetben 5 másodpercig figyel a rendszer, hogy akarunk-e távirányítót párosítani, vagy a párosítást megszüntetni.
  Természetesen, mivel ez csak egy egyszerű tápellátást biztosító villanykapcsoló, színeket, vagy fényerőt nem tudunk állítani vele, felkapcsoláskor csakis úgy fog világítani, ahogyan az a távirányítóval korábban beállítottuk.
 • Ez a vezérlő rendelkezik külön két kapcsoló (pontosabban nyomógomb) bemenettel is. Lakásdizájn szempontjából szép nyomógombot nem igazán találunk, emiatt rugós csengőkapcsolók (monostabil billenőkapcsolók) jöhetnek szóba. Ezekből a kapcsolókból akárhány darabot telepíthetünk. Ennek előnye a több ajtós helyiségekben jelenik meg, hiszen minden ajtó mellé tehetünk és nem kell távirányítót keresni. (Természetesen telepíthetünk úgynevezett vezeték nélküli falra szerelhető távirányítót minden ajtó mellé, amivel a világításunk összes funkcióját elérhetjük, de a csengőkapcsolós esetben egy kedvezőbb árú, de munkaigényesebb kivitelezést érünk el, de a csengőkapcsolók alkamazásával a falon minden esetben egységes kapcsolócsaládot tudunk használni.)
  • A B jelű kapcsolókkal fel- és letudjuk kapcsolnia a világítást egy-egy megnyomással. 1-5 másodperc közötti nyomva tartással a fényerőt tudjuk szabályozni.
  • A C jelű kapcsolókkal felkapcsolt állapot esetén minden gombnyomással RGBW világítás esetén 10-féle, RGB világítás esetén 9-féle fényváltási mód között tudunk váltani. Ezzel egy fix színes fénnyel világítást nem tudunk kiválasztani.
.

A fent ismertetett SD V4 2.4G RF vezérlő DC 12-36V / 4x5A – RGBW/RGB/CCT/dimmer termékkel leginkább releváns videó ajánlatunk:

Skydance V4 controller + PUSH + T24 + R13 + Wifi relay - SkySmart app - RGBW/RGB/CCT/MC LED strip

SkyDance V4 (Optonica, Elmark, stb.) MC, CCT, RGB, RGBW LED szalag vezérlő használatának bemutatása vezetékes nyomógombos kapcsolókkal, R13-as RGB, T24-es RGB/RGBW távirányítókkal és Wifi Relay eszközön keresztül mobiltelefonos SkySmart applikáció használatával RGBW LED szalaggal, de megnézhetjük hogyan reagál egyszínű LED szalag R11-es távirányítóval párosításra R2-es színhőmérséklet szabályzós távirányítóval párosításra CCT LED szalaggal. Valamint megnézhetjük, hogy a mobil alkalmazással lejátszott zenére hogyan tudjuk az RGBW LED szalagot villogtatni.

.

A Skydance, mint márkanév számos esetben nem jelenik meg a terméken, vagy a termék dobozán. Általában csak a típusjelölés, a forma, és az angol nyelvű használati utasításon szereplő domain alapján tudható, hogy Skydance gyártmány, valamint arról, hogy használható ugyanazon az okostelefonos alkalmazáson keresztül. Mivel mint noname gyártó is, így a webáruházunkban többnyire Elmark, vagy Optonica néven jelenik meg.
Kínai gyártmány.

A gyártó által a termékhez biztosított információ pdf formátumban itt érhető el: https://www.optonicaled.com/attachments/Product/144/certificates/User-manual-6342.pdf

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^