12A RGB LED szalag MINI jelerősítő

970,- Ft/darab
Az áruház készletéből kifutó termék! Maximum 13 darab - a készlet erejéig kapható! Szállítás 3 munkanapon belül.

Műszaki adatok:

 • 144VA - (átmenő) teljesítmény.
 • Védelem: IP40
 • DC12V - Bemeneti feszültség.
 • Kimenet: DC12V, 3x4A (egyenáram)
 • Méret: 43x13x6mm
 • Garancia: 1 év
 • Webáruházi azonosító: vt-12a
Dekorációs célra szolgáló RGB (színváltoztatható) LED-szalagok, LED-panelek vezérlőinek jelerősítésre szolgál!

Miniatűr kivitelénél fogva, könnyen illeszthető a LED szalag vonalába, két LED szalag közé.

Fontos tudnivaló, hogy két végén, csak 4-4 tű aljzat található, tehát csakis 4-PIN-es azaz 4 tűlábas csatlakozó dugóval használható.
.
.
Mire való a jelerősítő?

Amikor egy LED vezérlővel olyan mennyiségű LED szalagot kívánunk működtetni, melynek áramigénye, több mint amennyit a kiválasztott LED vezérlő ki tudna szolgálni, akkor LED vezérlővel maximálisan (vagy annál rövidebb) RGB LED szalag végre csatlakoztatjuk a jelerősítőt, egy újabb betáplálással és erre ismételten LED szalagot köthetünk szintén olyan maximális hosszan, amit a jelerősítő terhelhetősége megenged. Ezt a jelerősítés + LED szalag megoldást többször is megismételhetjük, ha valamilyen extrém hosszú RGB LED szalag egy vezérlővel való működtetésére van igényünk.
.
.
Hány méter RGB LED szalagot működtethetünk egy ilyen jelerősítővel?
Rossz a kérdés, mert attól függ hogy az általunk kiválasztott RGB LED szalag méterenként hány Ampert igényel. Tehát annyi métert ahány méterre elegendő 12Amper.
Ehhez az RGB LED jelerősítőhöz (mivel színcsatornánként 4, azaz összesen 12 Amperrel terhelhető) maximum 144Watt fogyasztású RGB LED-szalag csatlakoztatható - és csak 12Voltos típus.
Ha 144Wattnál több RGB LED-szalagot kíván még használni, akkor egy újabb jelerősítőt kell majd ennek a 144Wattos RGB LED szalag csoportnak a végére illesztenie.
Szerelés:
 • A szerelést kizárólag szakember végezheti, de célszerű a méretezést is szakemberrel terveztetni.
 • Kizárólag feszültségmentes állapotban szerelje. Attól, hogy egyetlen LED sem világít a rendszer még áram alatt lehet.
 • Mind a ki-, mind a bemeneti helyes polaritásra ügyeljen!
 • A jelerősítőhöz, nem csak a LED szalagot kell méretezni, de a működtetni kívánt LED szalag fogyasztása azt is meghatározza, hogy a jelerősítőnek hány amperes betáplálást kell biztosítani, ennek függvényében kell kiválasztani a LED meghajtót, vagy adaptert (tápegységet).
Az alábbi ábra szemlélteti az összeszerelési vázlatot:
.
A beszerelést kizárólag szakember végezheti!

Kínai gyártmány.

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^