V-TAC 10W 60cm T8 G13 nano-plastic LED fénycső, opál, nem forgatható (középfehér)

1220,- Ft/darab
Az áruház készletéből kifutó termék! Maximum 10 darab - a készlet erejéig kapható! Szállítás 3 munkanapon belül.

Műszaki adatok:

 • 10 Watt névleges fogyasztású, V-TAC márkájú LED lámpa.
 • Fényáram: 850lumen
 • Hatásfoka: 85 lumen/Watt
 • Ez a fényáram 160 fokos világítási szögön belül kb. 20 Wattos hagyományos fénycső fényforrással tekinthető egyenértékűnek.
 • AC 220-240V - tápellátás igényű.
 • Foglalat: G13
 • Alak / forma: T8
 • Méret: 27,9mm - a legnagyobb átmérő
  600mm - a teljes hossz
 • 30000 óra - a várható elméleti élettartama
 • Színhőmérséklete: középfehér (4000Kelvin)
 • Ez a LED lámpa 2835 SMD típusú fénykibocsájtó diódát tartalmaz.
 • Védelem: IP20
 • Színvisszaadási indexe: Ra >80
 • A lámpa teljesítménytényezője: 0,56
 • Be- és kikapcsolási ciklusok elméleti maximálissszáma az élettartam során: >15000
 • Garancia: 3 év
 • A látható fénytartomány kibocsátására tervezett LED-eknek nincs infravörös és UV sugárzásuk.
 • Webáruházi azonosító: vt-10w-t8-60-nw
60cm hosszú hagyományos fénycső kiváltására alkalmas, de annál lényegesen nagyobb fényáramot biztosít.
Ennek a LED fénycsőnek a telepítéséhez viszont az alábbi feltételeket kell figyelembe venni:
Csakis akkor telepítse, ha a hagyományos fénycső körkörös, 360 fokos világítási szögével szemben elégséges a LED 160 fokos világítási szöge. Ez az esetek döntő többségében tökéletesen elégséges. Hiszen, ha a fényforrást a mennyezeten helyezzük el, akkor az lefelé irányítva a 160 fokos világítási szögével a padló szintet, vagy a munkafelületet, asztalt tökéletesen bevilágítja.

FONTOS!

A hagyományos fénycső helyére nem tehetjük be egy az egyben a LED fénycsövet, mert a hagyományos fénycső működtetéséhez szükséges elektronika (előtét, gyújtó) felesleges vagy káros ennek a LED fénycsőnek a működtetése szempontjából.

Ezt a LED fénycsövet közvetlenül 230 Voltról kell működtetni.
.
.
A LED fénycső, csak az egyik végéről működtethető. A INPUT feliratú végén az egyik tűlábra a fázist, a másikra a nullát kell kötni, minden egyéb a fénycsöveknél megszokott működtető elektronika kihagyásával.
A LED fénycső másik végén a tűlábak mögött rövidzár van. Ennek is megvan a jelentősége. A lentebb látható ábrán van olyan helyes bekötési mód, melyet alkalmazva biztosítható, hogy a fordítva behelyezett fénycső is működjön, és ne kelljen figyelni arra, hogy az armatúrában melyik végen van a fázis.
A fényképekről nem derül ki, hogy egy opálos műanyag cső, hogy lehet csak 160 fokos világítási szögű 360 fokkap szemben. Ez azért van, meg az pál cső falán egy LED pálca (olyan mint a LED szalag) van rögzítve LED-ekkel a cső tengelyközepe felé állítva. Az SMD tokozású LED-ek 120 fokos világítási szögű, amit az opál burkolat növel. Ebből az következik, hogy a fő fénnyaláb kb. 160 fokosra nő, de azon kívül is van fényszóródás, az egész csövön keresztük jön ki fény,(kivéve ott ahol a LED pálca van - kb. 10-fok) csak a 160-350 fok közötti tartományban lényegesen gyengébb a kilépő fény, mint a 160 fokos tartományban.
.
Az a fénycső egy egyszerű félopál úgynevezett nano-plasztik cső aminek a belső falára egy LED pálca van rögzítve. LED-ek a LED pálcán keresztül a nano-plasztik csőnek adják le a hőt. A LED pálca a Led szalagokhoz hasonló szélességű, így valójában a cső kör keresztmetszetéből csak max. 20 fokot takar ki. Azaz ennyi árnyékos. Ettől persze nem tekinthetjük a hagyományos fénycső 360 fokos világítási szögéhez hasonló 340 fokosnak. Hivatalosan csak csak 160 fokos. A benne lévő LED pálcán, mint ahogy a LED szalagokon is az SMD tokozású LED-ek 120 fokos világítási szögűek, amit az opálos cső fényterítése 160 fokra növel. Valamennyi fényszóródás természetesen a 160 és a fentebb magyarázott 340 fok közötti tartományba is jut de annak a fényereje elhanyagolható, tervezésnél a 160 fokkal kell számolni. Ennek a LED fénycsőnek a végein a G13-as tűlábas fejelés 180 fokban elforgatható. Mivel a fénycső egy armatúrában kétféleképpen, azaz 180 fokban elfordítva is berakható, a kettő együttesekén a 160 fokos világítási szög irányát a teljes 360 fokon belül szabadon be tudjuk állítani.
.
.
.
Miért hagyná bent a rendszerben az induktív előtétet, ha egyszer felesleges?
Nem tartjuk célszerűnek a rendszeben hagyi egy olyan fogyasztót, amire nincs szüksége a LED fénycső világításnak. A LED fénycső közvetlenül 230 Voltról működtehető, az INPUT jelzésű oldalán. De, vigyázz a másik végén a DO NOT POWER THIS END felirat olvasható, mert itt a G13 tűlábai között csak egy rövidzár van. Azért alakították ki így, mert az alábbi kék keretes ábrában látható telepítés esetén mindegy, hogy a fénycső melyik vége a meghajtás, és melyik a rövidzár!
.

Kínai gyártmány.

10kWh/1000h
.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^