V-TAC 111 RF távirányítós kapcsoló szett (1 relé, 1 fali, 1 kézi távirányítóval kapcsolható) – NEM wifis

14660,- Ft/szett
Az áruház készletéből kifutó termék! Maximum 2 darab - a készlet erejéig kapható! Szállítás 3 munkanapon belül.

Műszaki adatok:

 • Garancia: 2 év
 • Webáruházi-azonosító: vt-5129-rf-111

A rádiófrekvenciás távirányító jelet fogadó, kapcsolható relé, kézi (kulcstartóra szerelhető) és fali (vezeték nélkül falra ragasztható, csavarozható) távirányítókkal.
Ez a szett olyan megoldások esetén közkedvelt, amikor pl. egy kocsibejáró, vagy udvar megvilágítását akarjuk megoldani, de olyan helyre akarnánk fali kapcsolót tenni, ahova a vezetékezés nehézségeket okoz, valamint jó lenne, ha ugyanehhez világításhoz a zsebünkben is elférne egy kapcsoló.
A szett az alábbi összetételű:

 • 1 darab VT-5129 1 csatornás kapcsoló(relé) - RF fali, vagy kézi távirányítókkal kapcsolható – NEM wifis,
 • 1db V-TAC egykörös Smart RF fali távirányító (vezeték nélküli kapcsoló),
 • 1 db V-TAC háromkörös Smart RF – külső antennás - kézi távirányító (kapcsoló).

Ez a termékszett, a webáruház kínálatából is összeválogatható, illetve tetszés szerint bővíthető. A szettnek a lényege, hogy így a relék és a távirányítók párosítását, már a webáruház elvégezte, így ezzel nincs faladata a szerelőnek, valamint a relé átállításra került úgy, hogy amikor áram alatt van, akkor a relé zárjon, azaz a világítás fel legyen kapcsolva, mert alapállapotában az ára alá kerülő relé, kikapcsolt állapotban marad. Így viszont, ha már van egy hagyományos fali kapcsolónk a relé előtt, akkor ezzel a fali kapcsolóval is tudjuk kapcsolni a relére kötött világításunkat.
A szettben lévő kézi, kulcstartóra fűzhető háromgombos távirányítóra a webáruház külső antennát forrasztott a hatótáv növelése érdekében. Ugyanis, amíg a dobozán 20 és 160 méteres hatótávolság szerepel, addig a valóságban a terepakadályoktól függően mindössze 3-6-8 méterre képes. Egy külső antenna ráforrasztásával ez a hatótáv a gyakorlati tapasztalatok alapján 12-18 méterre lett növelve.
Ez a kapcsoló relé egypólusú. Általánosan 230 Voltos LED világítások fel- és lekapcsolására tervezték, a lentebb felsorolt kapcsolók tetszés szerinti variációinak használatával. Csak fizikai rádiófrekvenciás kapcsolókkal működik együtt. Wifis, okostelefonos működtetésre nem alkalmas ez a típus. Ha Wifin keresztül is el akarja érni, akkor nem ezt a szettet, hanem a VT-5130-as típust kell választania. Távirányítót (vezeték nélküli kapcsolót) tetszés szerint darabszámban párosíthat a reléhez.
Ezzel a relével együttműködni képes kapcsolók (távirányítók) az alábbiak: V-TAC egykörös Smart RF fali távirányító (vezeték nélküli kapcsoló), V-TAC kétkörös Smart RF fali távirányító (vezeték nélküli kapcsoló), V-TAC háromkörös Smart RF fali távirányító (vezeték nélküli kapcsoló), V-TAC háromkörös Smart RF kézi távirányító (kapcsoló), V-TAC háromkörös Smart RF kézi – külső antennás - távirányító (kapcsoló).

.
.

Mivel ennek a szettnek a tagjai már össze vannak párosítva, így az alábbiakban feleslegesnek tűnő információkhoz juthat. Azonban a jövőben előfordulhat, hogy a rendszert bővíteni akarja, vagy bizonyos részeit más eszközökkel kívánja párosítani, így ismertetésre kerül a teljes rendszercsalád minden eleme (OLYAN IS AMI NEM RÉSZE A MEGVÁSÁROLT SZETTNEK), és a NEM wifis kezelések részletei is.
A vezeték nélküli kapcsolók, valójában falra rögzíthető távirányítók. Így a rendszer elemei egy-, kettő-, vagy háromgombos falra rögzíthető távirányító, 3 gombos kézi távirányító - ami kulcstartóra is fűzhető, valamint egykörös kapcsoló relé két változatban, melyből az egyik típus csakis a távirányítók rádiófrekvenciás jeleit fogadva kapcsolnak, és a másik amely e mellett a wifire is csatlakoztatható és wifin érkező utasításokat is tud értelmezni. Ha wifin érkezik az utasítás, az érkezhet IOS vagy Androidos okos telefonról, vagy táblagépre telepített alkalmazás használata által, vagy amennyiben Amazon Alexa, vagy Google Assistant virtuális segédeket alkalmazunk, akkor az azok alkalmazásait futtató okos eszközről is érkezhet utasítás, ami okos hangszórók esetében szóbeli (jelenleg angol) utasítással is lehetőséget biztosít a relék kapcsolgatására.

 • Ha egy kapcsoló relét egy rádiófrekvenciás távirányítóval (kapcsolóval) kívánunk használni, akkor a kapcsolót hozzá kell illeszteni (párosítani) a relével.
 • A kapcsolórelét csak villamossági szakember telepítheti!
 • Szerelje be a lámpa és az áramforrás közé a relét! (maximum 1000 Watt LED működtetése lehetséges)

PÁROSÍTÁS

 • Helyezze áram alá a relét, tartsa nyomva a beállító gombot (deltoid alakú) 2 másodpercig.
 • Mikor a jelzőfény villog, belép az érzékelő üzemmódba.
 • Nyomja meg a párosítani kívánt vezeték nélküli kapcsoló gombot.
 • Használja a vezeték nélküli kapcsolót a világítás be vagy kikapcsolásához, ellenőrizve, hogy a tanulási kód sikeres.

Egy távirányítógombot több reléhez is párosíthat, de a gyártó nem javasolja, hogy egy gombhoz túl sok relét adjon. Párosításkor ügyeljen, hogy 100 méteres körzetben ne legyen másik relé párosításra vételkész állapotban.

PÁROSÍTÁS MÁSOLÁSA

 • Ha több távirányítót is hozzá akar adni ugyanehhez a reléhez, akkor ismételgesse a fenti folyamatot újabb távirányítókkal! Ugyanakkor, ha a későbbiekben akar újabb távirányítót a reléhez rendelni, amikor már a relé beépítésre, elrejtésre került, akkor ez a módszer már kényelmetlen lehet. Ugyanakkor lehetősége van a távirányító kapcsolatokat egyszerűbb módon másolni is.
 • Tartsa lenyomva a már párosított gombot kb. 20 másodpercig, amíg a kapcsoló LED jelzőfénye gyorsan villog, akkor engedje fel a gombot.
 • Ez után nyomja meg az új távirányítón azt a gombot amellyel szeretné ugyanazt a kapcsolást végrehajtani.
 • Majd ellenőrizze az új gombbal, hogy képes-e be- és kikapcsolni a lámpákat.

MÁSOLT PÁROSÍTÁS TÖRLÉSE

 • Tartsa benyomva azt a gombot kb. 60 másodpercig, amelyik kapcsolatát meg akarja szüntetni a kapcsoló relével: a kapcsoló jelzőfénye először gyorsan villog; másodszor lassan 8-szor villan, harmadszor még lassabb sebességgel 9-szer villan, végül egyet villan, utána felengedheti a gombot.

TELJES PÁROSÍTÁS TÖRLÉSE

 • Tartsa lenyomva a kapcsolórelén a gombot kb. 10 másodpercig. Akkor engedje fel a gombot, miután a jelzőfény gyors villogásról lassabbra váltott. Nyomja meg a korábban párosított gombot, mellyel a kapcsolatot meg akarja szüntetni.

RELÉ ÜZEMMÓDVÁLTÁS

 • A relé alapállapotában, ha áram alá kerül - nem kapcsolódik fel a világítás. Azaz, ha valamely távirányítóval, akár felkapcsolva, akár lekapcsolva hagyjuk és jön egy áramszünet, akkor az áramszünet visszatértével lekapcsolva marad. Az azonban azt jelenti, hogy amikor a rendszerben hagyunk egy hagyományos kapcsolót és a relét ezzel a kapcsolóval áramtalanítjuk, majd ismét áram alá helyezzük, nem tudjuk felkapcsolni a villanyt a rendszerben lévő hagyományos kapcsolóval. Ha szeretnénk, hogy a hagyományos kapcsolóval is fel tudjuk kapcsolni a világítást, akkor ahhoz üzemmódot kell váltanunk. Azt kell tennünk, hogy valamely távirányítóval lekapcsoljuk a világítást, majd a relén a trapéz alakú gombot benyomjuk és nyomva tartjuk 16 másodpercig. Utána ha felengedjük a gombot, az felkapcsolja a világítást és kipróbálhatjuk a hagyományos kapcsolóval, működni fog. Értelemszerűen, ha egy távirányítóval már lekapcsoltuk a villanyt, akkor a hagyományos kapcsolóval úgy tudjuk felkapcsolni, hogy a hagyományos kapcsolót előbb lekapcsoljuk, majd fel – azaz két kapcsolással. Azt is vegyük figyelembe, ha a hagyományos kapcsolóval lekapcsoljuk, akkor azzal a relét is áramtalanítottuk, nem csak a világítást, tehát addig nem tudjuk felkapcsolni távirányítóval a világítást, amíg a hagyományos kapcsolót fel nem kapcsoltuk.
 • Ha vissza szeretnénk állítani, hogy például egy távirányítóval lekapcsolt világításunkat egy áram szünet ne tudja felkapcsolni, akkor egy távirányítóval kapcsoljuk le a világítást és ismét a relén a trapéz alakú gombot benyomjuk és nyomva tartjuk 16 másodpercig. Utána ha felengedjük a hagyományos kapcsolóval nem tudjuk többet a világítást felkapcsolni.

Az alábbi képek és információk a teljes kapcsolócsalád telepítését, összehangolását mutatják. Értelemszerűen csak azokat az eszközöket tudja a rendszerből használni amelyeket megvásárolta. A fenti ár, csak a fent nevezett szett megvásárlására vonatkozik és véletlenül sem az alább látható összes eszközre.

.
.
.
.

A fent ismertetett V-TAC 111 RF távirányítós kapcsoló szett (1 relé, 1 fali, 1 kézi távirányítóval kapcsolható) – NEM wifis termékkel leginkább releváns videó ajánlatunk:

V-TAC rádiófrekvenciás vezérlésű (nem Wifi-s) relé

V-TAC VT-5129 rádiófrekvenciás vezérlésű (nem Wifi-s) relé párosítása VT-5131 vezeték nélküli fali kapcsolóval és VT-5143 kulcstartós távirányítóval.

Ugorj a téged érdeklő részhez:

 • 00:00 Bevezető - összeszerelés
 • 01:44 Párosítás kulcstartós távirányítóhoz
 • 02:04 Párosítás fali távirányítóhoz
 • 02:48 Relé átállítása, hogy hagyományos fali kapcsolóval is fel lehessen kapcsolni.
 • 03:47 Relé visszaállítása, - egyrészt azért, ha nincs hagyományos fali kapcsoló közbeiktatva, - másrészt áramszünet esetén a visszatérő áram nem kapcsolja fel a relét.
.

Kínai gyártmány.

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^