V-TAC egykörös Smart RF fali távirányító (vezeték nélküli kapcsoló)

4750,- Ft/darab
Az áruház készletéből kifutó termék! Maximum 20 darab - a készlet erejéig kapható! Szállítás 3 munkanapon belül.

Műszaki adatok:

 • Garancia: 2 év
 • EAN-kód: 3800157644914
 • Gyártói SKU / MPN azonosító: 8460
 • Webáruházi-azonosító: vt-5131-smart-rf

Falra rögzíthető egykörös gombelemes kapcsoló, mely vezeték nélkül, rádiófrekvenciás jelet kibocsájtva különálló kapcsoló relét tud működtetni. A kapcsoló relé lehet a VT-5130-as, mely a hozzápárosított kapcsolókon kívül Wifi hálózaton keresztül, mobiltelefonos alkalmazással is kapcsolható, vagy az Amazon Alexa, vagy a Google Home virtuális segédek hangszóróin keresztül hangutasításokkal is kapcsolható. Valamint a VT-5129-es, mely wifin keresztül nem használható, csak a hozzápárosított RF távirányítókkal (kapcsolókkal). Tehát ez a kapcsoló önmagában nem használható semmire (olyan mintha csak egy távirányítónk lenne önmagában), mindenképp szükséges hozzá vásárolni egy relét is.

.

A vezeték nélküli kapcsolók, valójában falra rögzíthető távirányítók. Így a rendszer elemei egy-, kettő-, vagy háromgombos falra rögzíthető távirányító, 3 gombos kézi távirányító - ami kulcstartóra is fűzhető, valamint egykörös kapcsoló relé két változatban, melyből az egyik típus csakis a távirányítók rádiófrekvenciás jeleit fogadva kapcsolnak, és a másik amely e mellett a wifire is csatlakoztatható és wifin érkező utasításokat is tud értelmezni. Ha wifin érkezik az utasítás, az érkezhet IOS vagy Androidos okos telefonról, vagy táblagépre telepített alkalmazás használata által, vagy amennyiben Amazon Alexa, vagy Google Assistant virtuális segédeket alkalmazunk, akkor az azok alkalmazásait futtató okos eszközről is érkezhet utasítás, ami okos hangszórók esetében szóbeli (jelenleg angol) utasítással is lehetőséget biztosít a relék kapcsolgatására.
Az okostelefonos alkalmazás hivatalosan a V-TAC Smart Light, de a BlitzWolf alkalmazással is teljes értékűen működik. A két alkalmazás teljesen egyforma, azonban csak az egyik alkalmazáshoz párosíthatjuk a relét, a korábbi alkalmazás párosítás elveszlik az új párosítással. Amennyiben valamilyen okos hangszórós rendszert is alkalmazunk értelemszerűen ahhoz az apphoz célszerű, párosítani a relét, amelyik app Alexa, vagy Google okos rendszer skilljét is engedélyeztük már, így amikor a mobil alkalmazásban a párosítást sikeresen elvégeztük, az okos rendszer is észreveszi és jelzi a mobiltelefonon is, valamint ha okos hangszórót használunk, akkor a szóban is jelzi, hogy új eszközt talált.
Egy kapcsoló egy gombjához több kapcsoló relét is párosíthatunk, és egy kapcsoló reléhez több távirányítót is tudunk párosítani. Főképp ez utóbbinak nagy előnye, hogy így vezeték nélkül akárhány kapcsolós váltókapcsolást (alternatív kapcsolást) is ki tudunk alakítani, és ráadásul nem csak fali, hanem kézi távirányítókkal vegyesen, plusz még okostelefonról, vagy okos hangszórónak adott utasítással is.

 • Ha egy kapcsoló relét egy rádiófrekvenciás távirányítóval (kapcsolóval) kívánunk használni, akkor a kapcsolót hozzá kell illeszteni (párosítani) a relével.
 • A kapcsolórelét csak villamossági szakember telepítheti!
 • Szerelje be a lámpa és az áramforrás közé a relét! (maximum 1000 Watt LED működtetése lehetséges)

PÁROSÍTÁS

 • Helyezze áram alá a relét, tartsa nyomva a beállító gombot (deltoid alakú) 2 másodpercig.
 • Mikor a jelzőfény villog, belép az érzékelő üzemmódba.
 • Nyomja meg a párosítani kívánt vezeték nélküli kapcsoló gombot.
 • Használja a vezeték nélküli kapcsolót a világítás be vagy kikapcsolásához, ellenőrizve, hogy a tanulási kód sikeres.

Egy távirányítógombot több reléhez is párosíthat, de a gyártó nem javasolja, hogy egy gombhoz túl sok relét adjon. Párosításkor ügyeljen, hogy 100 méteres körzetben ne legyen másik relé párosításra vételkész állapotban.

PÁROSÍTÁS MÁSOLÁSA

 • Ha több távirányítót is hozzá akar adni ugyanehhez a reléhez, akkor ismételgesse a fenti folyamatot újabb távirányítókkal! Ugyanakkor, ha a későbbiekben akar újabb távirányítót a reléhez rendelni, amikor már a relé beépítésre, elrejtésre került, akkor ez a módszer már kényelmetlen lehet. Ugyanakkor lehetősége van a távirányító kapcsolatokat egyszerűbb módon másolni is.
 • Tartsa lenyomva a már párosított gombot kb. 20 másodpercig, amíg a kapcsoló LED jelzőfénye gyorsan villog, akkor engedje fel a gombot.
 • Ez után nyomja meg az új távirányítón azt a gombot amellyel szeretné ugyanazt a kapcsolást végrehajtani.
 • Majd ellenőrizze az új gombbal, hogy képes-e be- és kikapcsolni a lámpákat.

MÁSOLT PÁROSÍTÁS TÖRLÉSE

 • Tartsa benyomva azt a gombot kb. 60 másodpercig, amelyik kapcsolatát meg akarja szüntetni a kapcsoló relével: a kapcsoló jelzőfénye először gyorsan villog; másodszor lassan 8-szor villan, harmadszor még lassabb sebességgel 9-szer villan, végül egyet villan, utána felengedheti a gombot.

TELJES PÁROSÍTÁS TÖRLÉSE

 • Tartsa lenyomva a kapcsolórelén a gombot kb. 10 másodpercig. Akkor engedje fel a gombot, miután a jelzőfény gyors villogásról lassabbra váltott. Nyomja meg a korábban párosított gombot, mellyel a kapcsolatot meg akarja szüntetni.

RELÉ ÜZEMMÓDVÁLTÁS

 • A relé alapállapotában, ha áram alá kerül - nem kapcsolódik fel a világítás. Azaz, ha valamely távirányítóval, akár felkapcsolva, akár lekapcsolva hagyjuk és jön egy áramszünet, akkor az áramszünet visszatértével lekapcsolva marad. Az azonban azt jelenti, hogy amikor a rendszerben hagyunk egy hagyományos kapcsolót és a relét ezzel a kapcsolóval áramtalanítjuk, majd ismét áram alá helyezzük, nem tudjuk felkapcsolni a villanyt a rendszerben lévő hagyományos kapcsolóval. Ha szeretnénk, hogy a hagyományos kapcsolóval is fel tudjuk kapcsolni a világítást, akkor ahhoz üzemmódot kell váltanunk. Azt kell tennünk, hogy valamely távirányítóval lekapcsoljuk a világítást, majd a relén a trapéz alakú gombot benyomjuk és nyomva tartjuk 16 másodpercig. Utána ha felengedjük a gombot, az felkapcsolja a világítást és kipróbálhatjuk a hagyományos kapcsolóval, működni fog. Értelemszerűen, ha egy távirányítóval már lekapcsoltuk a villanyt, akkor a hagyományos kapcsolóval úgy tudjuk felkapcsolni, hogy a hagyományos kapcsolót előbb lekapcsoljuk, majd fel – azaz két kapcsolással. Azt is vegyük figyelembe, ha a hagyományos kapcsolóval lekapcsoljuk, akkor azzal a relét is áramtalanítottuk, nem csak a világítást, tehát addig nem tudjuk felkapcsolni távirányítóval a világítást, amíg a hagyományos kapcsolót fel nem kapcsoltuk.
 • Ha vissza szeretnénk állítani, hogy például egy távirányítóval lekapcsolt világításunkat egy áram szünet ne tudja felkapcsolni, akkor egy távirányítóval kapcsoljuk le a világítást és ismét a relén a trapéz alakú gombot benyomjuk és nyomva tartjuk 16 másodpercig. Utána ha felengedjük a hagyományos kapcsolóval nem tudjuk többet a világítást felkapcsolni.

Az alábbi képek és információk a teljes kapcsolócsalád telepítését, összehangolását mutatják. Értelemszerűen csak azokat az eszközöket tudja a rendszerből használni amelyeket megvásárolta. A fenti ár, csak a fent nevezett termék megvásárlására vonatkozik és véletlenül sem az alább látható összes eszközre.

.
.
.

Az alábbi képen egy V-TAC Smart RF egykörös fali távirányító belseje látható. Ha lemerül egyszer az elem, akkor 4 csavart kell kicsavarni ahhoz, hogy a CR2032-es 3 Voltos lítium gombelemet ki tudjuk cserélni.

.

A fent ismertetett V-TAC egykörös Smart RF fali távirányító (vezeték nélküli kapcsoló) termékkel leginkább releváns videó ajánlatunk:

V-TAC VT-5130 rádiófrekvenciás távirányítóval és Wifi-n keresztül is kapcsolható, időzíthető relé

V-TAC VT-5130 SMART 1 CSATORNÁS WIFIN KERESZTÜL IS KAPCSOLHATÓ, IDŐZÍTHETŐ RELÉ párosításának bemutatása 3-féle rádiófrekvenciás fali és kézi távirányítóval valamint mobiltelenos alkalmazással.

Pontosabban a V-TAC Smart Light mobil alkalmazással. Csoportot (szobát) is létre hozunk. Egy reléhez az időzítő funkcióját fogjuk beállítani.

Az Amazon Alexa szolgáltatáshoz is hozzáadjuk, pontosabban Alexa automatikan észreveszi az általa kezelhető új eszközöket. Ehhez azonban az kell egyrészt, hogy legyen már telepített Alexa alkalmazásunk, másrészt az alkalmazás beállításaiban engedélyezzük a V-TAC Smart Light Skill-t. A relé használatát megmutatjuk az Alexa alkalmazásban. Két relét egy csoportba helyezünk. Valamint a kész csoportba utólag egy újabb relét teszünk bele.

Ugorj a téged érdeklő részhez:

 • 00:00 bevezető
 • 01:41 Relé párosítása 3 körös RF kézi távirányítóval
 • 01:50 Relé párosítása 1 körös RF fali kapcsolóval
 • 02:07 Relé párosítása 3 körös RF fali kapcsolóval
 • 02:24 Relé párosítása másolással
 • 03:05 Relé párosítása wifi-hez, pontosabban a V-TAC Smart Light alkalmazáshoz
 • 04:59 A relé időzített kapcsolásának beállítása a V-TAC alkalmazásban
 • 06:48 Szoba hozzáadása a V-TAC alkalmazásban – azaz az alkalmazáson belül a wifi-s eszközök helyiségenkénti rendszerbe szervezése.
 • 07:41 A relé elérése az Alexa alkalmazásban.
 • 08:01 Két relé csoportba helyezése az Alexa alkalmazásban.
 • 08:40 Újabb eszköz hozzáadása Alexában egy már meglévő csoportba

Záró információk:

 1. Ha elmész otthonról, de úgy felejtetted a wifi-s kapcsolódat, ahogy éppen nem akartad, akkor mobilnetet használva az alkalmazással ugyanúgy ki- és bekapcsolhatsz bármit, mintha otthon lennél, ha üzemel a wifi routered.
 2. Mindez BlitzWolf alkalmazással is működik, de nem párosíthatsz egy relét két alkalmazáshoz egyszerre.
 3. Ha a wifi routeredet kikapcsoltad, vagy bármilyen más okból nincs interneted, és a relédnél van időzített kapcsolás, akkor az időzített kapcsolást nem fogja végrehajtani. Ha később visszatér az interenet elérésed, és csatlakozik a V-TAC smart light alkalmazás szerveréhez a rendszerünk, akkor frissíti magát és az adott időpontban érvényes kapcsolási programra fog átállni.
.

Kínai gyártmány.

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^