V-TAC 600 LED (5050SMD) beltéri 24V LED-szalag 10 méter, RGB (KIVITELEZŐKNEK)

11190,- Ft/tekercs
Készleten van!
Szállítás 3 munkanapon belül.

Műszaki adatok:

 • 70 Watt névleges fogyasztású, V-TAC márkájú LED lámpa.
 • DC 24V - tápellátás igényű.
 • Foglalat nélküli: A tápcsatlakozáshoz szabad vezeték, esetleg egyéb csatlakozó áll rendelkezésre.
 • Méret: 10x1,8mm - a legnagyobb átmérő
  10000mm - a teljes hossz
 • Színhőmérséklete: piros-zöld-kék
 • Ez a LED lámpa 60 darab 5050 SMD típusú fénykibocsájtó diódát tartalmaz.
 • nem vibrál
 • 24 Voltos RGB vezérlővel fényerőszabályozható.
 • Védelem: IP20
 • EAN-kód: 3800157676212
 • Gyártói SKU / MPN azonosító: 212592
 • Garancia: 2 év, DC24V stabilizált tápellátás szükséges.
 • A látható fénytartomány kibocsátására tervezett LED-eknek nincs infravörös és UV sugárzásuk.
 • Webáruházi azonosító: vt-600led-24v-bel-rgb

24 Voltos 10 méteres tekercs változtatható fényerejű és színű LED szalag! Dekorációs célra szolgál, például: polc, falfülke, falmosó, mennyezeti rejtett világítás céljára.

Ez az RGB beltéri flex LED-szalag méterenként 60 darab SMD 5050 típusú 3 színű LED-ből készült, hajlékony LED-sor, mely 6 LED-enként, azaz 10cm-enként elvágható. A levágott szalagdarabokra (azok vágási végeire) tetszőleges hosszúságú vezetéket forrasztva, változatos kialakítási formákat érhetünk el. A szalag hátoldalán 3M ragasztó szalag fut végig mely a falra rögzítést segíti.

Ez a LED szalag egy különösen kedvező kombinációval rendelkezik. Fogyasztása olyan alacsony, mint a méterenkénti 30 LED-eseknek, így kisebb fogyasztással érünk el egy sűrűbb fénysort. Másrészt mivel 24 Voltos, és a hozzá megválasztott fogyasztással és szalag keresztmetszettel olyan kombináció született, hogy akár egész 10 méteres tekercset 2 végről megtáplálva középen, minimális fényerő csökkenést tapasztalhatunk csak. Emiatt a hosszabb szakaszok kivitelezése könnyebb, tehát nem véletlen, hogy a gyártó az általánosan elterjedt 5 méteres tekercsek helyett, ebből 10 métereset készít.

FIGYELEM! Beltéri típus, azaz a nyomtatott áramköri szalag a ráültetett diódákkal együtt szabadon vannak, nincs rajtuk szilikonkaucsuk burkolat mint a kültéri típusoknál.

.
Az RGB LED szalagok teljesítményeinek összehasonlítását itt találja: https://ledrex.hu/12-voltos-es-a-24-voltos-rgb-led-szalagok-osszehasonlitasa-melyiket-vegyem/
.

Egy RGB LED szalag önmagában nem működőképes termék, csak egy leendő RGB világítási rendszer része. Ahhoz, hogy működjön is, tápegységre, vezérlőre és egyéb kiegészítő elemekre is szüksége lehet. A villamossági tervezés mindenképpen szükséges hozzá, emiatt a rendszer kiépítéséhez villanyszerelői szaktudást igénybe kell vennie.

Akik egyszerű azonnal használható megoldást várnak, azoknak célszerű nem LED szalagot, hanem egy komplett rendszert, azaz RGB LED szalag szettet vásárolniuk. A webáruházban 1-10 méter hosszúságig talál egyszerű telepítésű szetteket itt: https://ledrex.hu/rgb-led-szalag-szettek/
Amennyiben egyik szett sem felel meg és továbbra is saját kivitelezéssel kíván RGB világítást kialakítani, ehhez az alábbi leírások nyújthatnak segítséget:

.

Garanciális feltételek:
A fentebb feltüntetett jótállás (garancia) a LED-szalagok speciális jellegéből adódóan a szokványostól eltérően teljesíthető!
Kérem vegye figyelembe az alábbiakat:
Győződjön meg arról, hogy megfelelő terméket kapott, a megvásárolt led-szalagot még felhasználás előtt próbálja ki (feldarabolás és felragasztás nélkül).
Ha a LED hibás (villog, vagy valamelyik LED csoport nem világít), vagy nem ilyenre számított, még ekkor, azaz feldarabolás és a ragasztó szalag feltépése nélkül küldje vissza.
Ha már méretre vágta, felragasztotta és az üzemeltetés során hibásodik meg, akkor a garanciális időszakon belül a hibás szakaszt vágja ki (3 ledenként elvágható a jelölt helyeken) és azt küldje vissza. Ehhez a munkához szakembert kell fogadnia. Ha a falra, vagy egyéb speciális helyre ragasztotta, akkor könnyen lehet, hogy nem csak villamos szakemberre, hanem más kivitelezőre is szüksége, lehet, hiszen a felragasztott szalag nem minden felületről távolítható el úgy, hogy alatta ne okozzon az eltávolítás sérülést. A visszaküldött rossz darab helyett új kerül megküldésre. Azonban egy új termék esetén kissé eltérő színárnyalat, vagy fényerő is előfordulhat, hiszen a gyártástechnológia változásával ezek a termékek is változhatnak, de az eredetileg vásárolt termék öregedése miatt is lehetnek különbségek. Az új termék miatt esetleges színárnyalati, vagy fényerő eltéréseket a vevőnek el kell fogadnia. Másrészt a garancia kizárólag a hibás termékszakasz cserélésére vonatkozik és semmiképpen nem a cseréléskor fellépő kivitelezési, szerelési költségekre.

A felhasználás helyének meghatározásához vegye figyelembe az alábbiakat:

 • Minden LED várható élettartamát rövidíti a magasabb hőmérséklet - azaz, ha a LED által termelt hőt nem vezetjük el, vagy nem tudja azt leadni.
  Emiatt, ha a LED-et szobahőmérsékletnél melegebb helyen használjuk, vagy sugárzó hőhatásnak tesszük ki, az rövidíti a LED élettartamát.
 • Minél nagyobb egy LED-szalag méterenkénti fogyasztása, annál nagyobb a hőtermelése is.
 • Amíg egy méterenkénti 6 Watt alatti LED szalagot ragaszthatunk közvetlenül falra is és a fal jó hővezetést biztosít, addig egy ennél nagyobb fogyasztásút célszerű alumínium LED profilba ragasztani, vagy valami jó hővezető felületre, célszerűen fémre.
 • Méterenkénti 12 Watt fogyasztás felett csakis jó hővezető fémen (Alu LED-profil) használjuk.
 • Minél hosszabb LED szakaszokat alakítunk ki, annál nagyobb a szalagon a feszültségesés az LED szalag ellenállása miatt, és a bekötéstől távolabbi szakaszok egyre gyengébben fognak világítani, így világítás helyett elfűtjük az áramot.
 • Emiatt, akkor járunk el helyesen, ha minimum minden 35-70 Wattos szakasz mindkét végéről betáplálást biztosítunk e 24 Voltos LED szalag esetében.
 • Minél rövidebb szakaszokat táplálunk meg mindkét végéről, annál egyenletesebb és erősebb fényhez jutunk, és a LED szalag várható élettartamát is hosszabbítjuk ezzel.
 • Párás helyiségekben csak kültéri LED szalagot használjunk. Vízben (medencében) csak IP68-as vízálló LED szalagot használjunk.
 • Hiába rendelkezik a legtöbb LED szalag 3M öntapadó hátoldallal, ha a felragasztás helyének nem megfelelő a tapadása, akkor az le fog válni. Szintén leválhat a LED szalag egy jól tapadó felületről is akkor, ha pl.: a hő elvezetése nem megfelelő, és a ragasztó anyag a hőtől képlékenyebbé válik.
 • Mindenképp leválik LED szalag, ha a bekötő, azaz a tápvezetéket lógva hagytuk. A bekötő vezeték súlya folyamatosan leválasztja a LED szalagot - idővel egyre hosszabb szakaszon. Emiatt a bekötő vezetéket a belógás ellen fixen kell rögzíteni. Bizonyos körülmények esetén szükségessé válhat a LED szalag ragasztásának megerősítése erősebb ragasztóval, pl. akár sziloplaszttal is, vagy erősebb kétoldalas ragasztóval, esetleg kisebb szakaszon pillanat ragasztóval.
 • Mint minden 24 Voltos LED szalag, így ez a típus sem tolerálja a túlfeszültséget. Akkumulátoros használat esetén mindenképp használjon 24 Voltos túlfeszültségvédőt.

FIGYELEM!
Ez villamossági méretezést igénylő termék, fokozottabb szerelési igénnyel. A helyi elképzelések függvényében e termékhez LED profil, tápegység, vezérlő, szükség esetén jelerősítő, plusz vezeték szükséges, valamint a csatlakozásokat forrasztással célszerű a szalagon biztosítani. Emiatt a tervezést és kivitelezést villamossági szakemberrel végeztesse!
RGB LED szalag elvi bekötési rajz, rossz és jó megoldások

.

Kínai gyártmány.


.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^