V-TAC 1200 LED (18 Watt/méter) 12V beltéri LED szalag 5m, hidegfehér (2835SMD LED) (KIVITEKEZŐKNEK)

14970,- Ft/tekercs
Készleten van!
Szállítás 3 munkanapon belül.

Műszaki adatok:

 • 90 Watt névleges fogyasztású, V-TAC márkájú LED lámpa.
 • Fényáram: 11720lumen
 • Hatásfoka: 130 lumen/Watt
 • Ez a fényáram 120 fokos világítási szögön belül kb. 844 Wattos hagyományos izzó fényforrással tekinthető egyenértékűnek.
 • DC 12V - tápellátás igényű.
 • Foglalat nélküli: A tápcsatlakozáshoz szabad vezeték, esetleg egyéb csatlakozó áll rendelkezésre.
 • Méret: 10x1,4mm - a legnagyobb átmérő
  5000mm - a teljes hossz
 • Színhőmérséklete: hidegfehér (6400Kelvin)
 • Ez a LED lámpa 1200 darab 2835 SMD típusú fénykibocsájtó diódát tartalmaz.
 • nem vibrál
 • 12Voltos dimmerrel fényerőszabályozható.
 • Védelem: IP20
 • Garancia: 2 év, DC12V stabilizált tápellátás szükséges.
 • A látható fénytartomány kibocsátására tervezett LED-eknek nincs infravörös és UV sugárzásuk.
 • Webáruházi azonosító: vt-p2835-240-cw
Webáruházunk legerősebb fényű LED szalagja. Méterenként 240 darab 2835-ös SMD tokozású LED-et tartalmaz.
A fenti ár egy 5 méteres tekercsre vonatkozik.

A 12 Voltos LED szalag 3 LED-enként, azaz 12,5mm-enként vágható, darabolható, a szalagon jelölt helyeken. A vágási jelöléseknél a fehérre festett réz szalagon szabadon hagyott pontokra vezetéket tudunk forrasztani. A LED szalag a nagy fényteljesítménye folytán jól melegszik, így mindenképp jó hővezető felületre célszerű ragasztani, azaz LED profil nélküli használata nem célszerű.
.
.
.
.

A betáplálási pontokra a vezetéket forrasztani célszerű. Forrasztás nélküli bekötő, toldó elemek is használhatóak, azonban figyelemmel kell lenni a következőkre:

 • A szalagon a LED-ek olyan sűrűn vannak, hogy a forrasztási pontok csak a szalag széleire fértek el. Azaz, ez egymástól való távolságuk nagyobb, mint egyébként az a többi 10mm széles méterenkénti kevesebb 60, vagy 120 LED-es szalagokon van.
 • Emiatt a 10mm széles egyszínű toldó-, csatlakozóelemek nem használhatóak ehhez a LED szalaghoz.
 • Használhatunk hozzá 10mm széles RGB toldó-, vagy bekötőelemeket, de ahhoz a két középső sarut ki kell törni, hogy a két szélsőt megfelelően rá tudjuk tolni a szalagra, mert a szélső LED egyvonal esik az érintkezőkkel.
 • Ha RGB csatlakozót használunk is, a rögíztő fület csak nehezen tudjuk ráhajtani, mert útban van a LED. Ha mégis ráeröltetjük, akkor nézzük meg, hogy a fülön van-e fém köröm, azt mindenképpen távolítsuk el. Ha így rá bírtuk erőltetni a fület, akkor egy LED a műanyag fül takarása alatt lesz.
 • Régebbi típusú csatlakozók esetén ez nem járható út.
.
LED-szalag telepítési, használati útmutató

A LED szalag világítás kialakítása kimondottan szerelésigényes (vágható, forrasztható, toldható), valamit a kialakításhoz nélkülözhetetlen bizonyos villamossági alapismeret (tápellátás és méretezések számítása).
Ennek érdekében kizárólag villamos szakemberrel telepíttessen LED szalag világítást!

A LED-szalag 12Volt egyenáram tápellátást igényel, ezért bekötésnél figyelni kell a helyes polaritásra. (Fordított bekötés esetén nem világít). 12Volt feletti tápellátás korai, vagy azonnali meghibásodást eredményez. Ebből következik, hogy 12Voltos autó akkumulátorról, csak feszültségszabályozón keresztül működtethető, hiszen az töltött állapotban 14Volt felett is lehet.
A LED szalag fényerőszabályozható. Ehhez speciális fali, vagy kábelre szerelhető fényerőszabályzó is használható, vagy létezik speciális tápegységgel egybeépített fényerőszabályzó is.
A LED szalag 3-as csoportokban az osztás vonalában darabolható, a jelölt helyeken forrasztható, így a kivitelezéshez kellően tág lehetőségeket biztosít.
Törekedjen arra, hogy a LED-szalagoknak maximum 5 méterenkéntmindkét végről tápellátást biztosítson, és semmiképp sem az előző szalag végéről adjon tápellátást. Ez azért szükséges, hogy a következő szakasz szalag működtetéséhez szükséges áramerősség ne az előző LED-szalag szakaszon folyjon át. Célszerű minél rövidebb szakaszokat mindkét végről megtáplálni, így egyre nagyobb és egyenletes erősségű fényáramot tudunk ugyanazzal a LED szalaggal elérni. Ha csak egy végről biztosítunk tápellását, úgy a túlsó végen a LED szalag gyengébben fog világítani. Minél hosszabb a LED szalagunk a túlvégen a fény annál kisebb lesz. Valamint világítás helyett annál inkább "elfűtjük az áramot", rövidítve ezzel a LED szalag várható elméleti élettartamát.
A hőleadás biztosítására jó hővezető felületre ragasszuk fel. Emiatt előnyös az alumínium LED profil használata, mely nem csak szép megjelenést biztosít és védi a LED-et, de az alumínium hővezetése által jobb hűtést is biztosít.
A LED fényforrások elküldés előtt kipróbálásra kerültek, de ennek ellenére darabolás és felragasztás előtt célszerű működésükről meggyőződni.
1 méter ilyen 240 ledes szalag 18 Wattot fogyaszt.

Kínai gyártmány.


V-TAC 1200 LED (18 Watt/méter) 12V beltéri LED szalag 5m, hidegfehér (2835SMD LED) (KIVITEKEZŐKNEK) energiacímkéje

A jobb oldali (mobilon nézve e szöveg feletti) energiacímke, már az új EU BIZOTTSÁG 2019/2015. számú felhatalmazáson alapuló rendelete szerinti energiacímke, mely közvetlenül az EPREL – Az energiacímke-köteles termékek európai adatbázisából került betöltésre.

A fényforrás műszaki paramétereit megtekintheti a https://eprel.ec.europa.eu oldalán közvetlenül az alábbi linkre kattintva:
Termékinformációs lap HTML oldalon,
vagy letölthető itt: Termékinformációs lap PDF formátumban.

Ha ezt nyomtatott változatban nézi, akkor a mobiltelefonja QR-kód olvasó alkalmazásával olvassa be az energiacímke QR kódját és megkapja az ERPEL Termékinformációs lap linkjét.

V-TAC 1200 LED (18 Watt/méter) 12V beltéri LED szalag 5m, hidegfehér (2835SMD LED) (KIVITEKEZŐKNEK) spektrumképe
.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^