RGB 5W E27 LED izzó infravörös távirányítóval – videó

– ami egyetlen közönséges fali kapcsolóval is kiválóan kezelhető.

Közönséges falikapcsolóval is 9-féle világításra képes, de infravörös távirányítóval is ellátott színárnyalat, fényerő és világítási effekt variációt nyújtó RGB LED lámpa.
Hangulatunknak megfelelő színt, vagy színváltási effektet állíthatunk be vele.

.

Minden egyes fényforráshoz egy 24 gombos infravörös működésű távirányítót kap.

Mindegyik távirányító, mindegyik RGB LED lámpát tudja kezelni, tehát egy szobában elég egy távirányítót használnia. Az infravevő a félgömb bura mögött van elrejtve, mely szerencsére elég érzékeny, azaz nem pontosan célozva is lehet színt váltani.

.

A fali kapcsolóval csak áram alá helyezzük a fényforrásokat, amelyek elindulnak az alap színváltással. Távirányítóval az színeffektek mellett a fényerősséget is tudjuk állatni, valamint ki és be is kapcsolhatjuk a lámpákat. Ha távirányítóval kapcsoltuk ki a lámpákat úgy, hogy előtte a fali kapcsolóval kapcsoltuk fel, akkor a fali kapcsolóval úgy tudjuk felkapcsolni őket, hogy először lekapcsoljuk, majd ismételten felkapcsoljuk a fali kapcsolókat. Figyelem! Ha szerelni akarjuk, akkor nem elégséges a távirányítóval kikapcsolni a LED spotokat, hiszen azok továbbra is áram alatt maradnak, teljesen áramtalanítania kell a RGB LED Lámpa világítását.

Az RGB LED izzó, fehér fény előállítására is képes, azonban nem célszerű fehér világításra használni. Pontosabban, a színes világítás mellé tervezzen be fehér fényű világítást is. Hiszen a színes világítás csak hangulati elem, egy szoba fehér fény igénye lényegesen több mint egy színes fénnyé. A fent megadott lumen érték és a viszonyítási Watt érték, csak a fehér fénnyel történő világítás értékét jelenti. Ha színes világítási értékeket szeretnénk akkor a lumen érték csak fele-harmada, míg hagyományos Watthoz viszonyítás értéke 3-5-szörös. Ez csak látszólagos ellentmondás. Az ok, hogy egy hagyományos izzónál a színes világítást a bura befestésével érik el, amivel teljes világítási értékből nagyon sokat kitakarunk, így a LED előnye tovább javul. Ha csak ezzel az RGB LED lámpával akarjuk a fehér fény igényünket is biztosítani akkor lényegesen több kellhet belőle mintha csak színes hangulati világításra terveznénk be, másrészt inkább színházi kontrasztos színvilágot eredményező fehérfényben lesz részünk, ami a szemet fáraszthatja, mint rendes fehér fényben.

Távirányítós használat:

 • A 24 gombos távirányító első sorával balról jobbra haladva a fényerőt növelni, csökkenteni lehet (összesen 4 fokozat közül tudunk választani fényerő tekintetében), illetve ki- és bekapcsolni.
 • A 16db színes gombbal kiválaszthatjuk, hogy a 16 színközül melyik fix színnel akarunk világítani.
 • A FLASH feliratú gombbal a 16 alapszín fokozat nélkül átkapcsolva váltakozik folyamatosan.
 • A STROBE feliratú gombbal ugyanazt érjük el, mint a FLASH gombbal csak lassabban.
 • A FADE feliratú gombbal a 16 alapszín fokozatos átmenetben, szivárványosan váltakozik folyamatosan.
 • A SMOOTH feliratú gombbal ugyanazt érjük el, mint a FADE gombbal csak lassabban.

Fali kapcsolós használat:

 • Első felkapcsolás: FLASH effekttel világít, azaz a 16 alapszín fokozatmentesen átkapcsolva váltakozik folyamatosan.
 • Első gyors lekapcsolás és felkapcsolás: FADE effekttel világít, azaz a 16 alapszín fokozatos átmenetben, szivárványosan váltakozik folyamatosan.
 • Második gyors lekapcsolás és felkapcsolás: Fix hidegfehér fénnyel világít.
 • Harmadik gyors lekapcsolás és felkapcsolás: Fix piros fénnyel világít.
 • Negyedik gyors lekapcsolás és felkapcsolás: Fix zöld fénnyel világít.
 • Ötödik gyors lekapcsolás és felkapcsolás: Fix kék fénnyel világít.
 • Hatodik gyors lekapcsolás és felkapcsolás: Fix lila fénnyel világít.
 • Hetedik gyors lekapcsolás és felkapcsolás: Fix világoskék fénnyel világít.
 • Nyolcadik gyors lekapcsolás és felkapcsolás: Fix sárga fénnyel világít.
 • Kilencedik gyors lekapcsolás és felkapcsolás: Kezdődik előröl, olyan, mintha most kapcsoltuk volna fel a villanyt, azaz FLASH effekttel világít.

Ez a termék már nem kapható a webáruházunkban!

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^