RGB 5W E27 LED izzó infravörös távirányítóval – videó

– ami egyetlen közönséges fali kapcsolóval is kiválóan kezelhető.

Közönséges falikapcsolóval is 9-féle világításra képes, de infravörös távirányítóval is ellátott színárnyalat, fényerő és világítási effekt variációt nyújtó RGB LED lámpa.
Hangulatunknak megfelelő színt, vagy színváltási effektet állíthatunk be vele.


RGB 5W E27 LED izzó infravörös távirányítóval

Minden egyes fényforráshoz egy 24 gombos infravörös működésű távirányítót kap.

Mindegyik távirányító, mindegyik RGB LED lámpát tudja kezelni, tehát egy szobában elég egy távirányítót használnia. Az infravevő a félgömb bura mögött van elrejtve, mely szerencsére elég érzékeny, azaz nem pontosan célozva is lehet színt váltani.

A fali kapcsolóval csak áram alá helyezzük a fényforrásokat, amelyek elindulnak az alap színváltással. Távirányítóval az színeffektek mellett a fényerősséget is tudjuk állatni, valamint ki és be is kapcsolhatjuk a lámpákat. Ha távirányítóval kapcsoltuk ki a lámpákat úgy, hogy előtte a fali kapcsolóval kapcsoltuk fel, akkor a fali kapcsolóval úgy tudjuk felkapcsolni őket, hogy először lekapcsoljuk, majd ismételten felkapcsoljuk a fali kapcsolókat. Figyelem! Ha szerelni akarjuk, akkor nem elégséges a távirányítóval kikapcsolni a LED spotokat, hiszen azok továbbra is áram alatt maradnak, teljesen áramtalanítania kell a RGB LED Lámpa világítását.

Az RGB LED izzó, fehér fény előállítására is képes, azonban nem célszerű fehér világításra használni. Pontosabban, a színes világítás mellé tervezzen be fehér fényű világítást is. Hiszen a színes világítás csak hangulati elem, egy szoba fehér fény igénye lényegesen több mint egy színes fénnyé. A fent megadott lumen érték és a viszonyítási Watt érték, csak a fehér fénnyel történő világítás értékét jelenti. Ha színes világítási értékeket szeretnénk akkor a lumen érték csak fele-harmada, míg hagyományos Watthoz viszonyítás értéke 3-5-szörös. Ez csak látszólagos ellentmondás. Az ok, hogy egy hagyományos izzónál a színes világítást a bura befestésével érik el, amivel teljes világítási értékből nagyon sokat kitakarunk, így a LED előnye tovább javul. Ha csak ezzel az RGB LED lámpával akarjuk a fehér fény igényünket is biztosítani akkor lényegesen több kellhet belőle mintha csak színes hangulati világításra terveznénk be, másrészt inkább színházi kontrasztos színvilágot eredményező fehérfényben lesz részünk, ami a szemet fáraszthatja, mint rendes fehér fényben.

Távirányítós használat:

 • A 24 gombos távirányító első sorával balról jobbra haladva a fényerőt növelni, csökkenteni lehet (összesen 4 fokozat közül tudunk választani fényerő tekintetében), illetve ki- és bekapcsolni.
 • A 16db színes gombbal kiválaszthatjuk, hogy a 16 színközül melyik fix színnel akarunk világítani.
 • A FLASH feliratú gombbal a 16 alapszín fokozat nélkül átkapcsolva váltakozik folyamatosan.
 • A STROBE feliratú gombbal ugyanazt érjük el, mint a FLASH gombbal csak lassabban.
 • A FADE feliratú gombbal a 16 alapszín fokozatos átmenetben, szivárványosan váltakozik folyamatosan.
 • A SMOOTH feliratú gombbal ugyanazt érjük el, mint a FADE gombbal csak lassabban.

Fali kapcsolós használat:

 • Első felkapcsolás: FLASH effekttel világít, azaz a 16 alapszín fokozatmentesen átkapcsolva váltakozik folyamatosan.
 • Első gyors lekapcsolás és felkapcsolás: FADE effekttel világít, azaz a 16 alapszín fokozatos átmenetben, szivárványosan váltakozik folyamatosan.
 • Második gyors lekapcsolás és felkapcsolás: Fix hidegfehér fénnyel világít.
 • Harmadik gyors lekapcsolás és felkapcsolás: Fix piros fénnyel világít.
 • Negyedik gyors lekapcsolás és felkapcsolás: Fix zöld fénnyel világít.
 • Ötödik gyors lekapcsolás és felkapcsolás: Fix kék fénnyel világít.
 • Hatodik gyors lekapcsolás és felkapcsolás: Fix lila fénnyel világít.
 • Hetedik gyors lekapcsolás és felkapcsolás: Fix világoskék fénnyel világít.
 • Nyolcadik gyors lekapcsolás és felkapcsolás: Fix sárga fénnyel világít.
 • Kilencedik gyors lekapcsolás és felkapcsolás: Kezdődik előröl, olyan, mintha most kapcsoltuk volna fel a villanyt, azaz FLASH effekttel világít.

Ez a termék már nem kapható a webáruházunkban!