Digitális RGB futófény LED-szalag színes világítás kialakítása

Figyelem! Az alábbi termékcsalád már megszűnt! Ha futófény LED szalagra van szüksége, keresse a DRGB, azaz a digitálisan vezérelt RGB LED szalagokat ITT – ezek az újabb típusok, az alábbi képeken szereplő termékek már nem kaphatóak!

.

Mivel a futófény kialakításához speciális LED-szalag és speciális vezérlő kell, így célszerű szettben megvásárolni!
   
A szett tartalma:
– 5 méter IP68 futófény RGB (színváltoztatható) LED-szalag
– Futófény RGB LED-szalag vezérlő, rádiófrekvenciás távirányítóval
– 60VA – 12 Voltos transzformátor (gyorscsatlakozós)

A dekorációs célra szolgáló futófény LED-szalag (egyben) 5méter hosszú és IP68 védettséggel rendelkezik. Azaz vízálló, akár medencevilágításra is használható.
Erre a LED-szalagra is jellemző, hogy 3 LEDenként vágható, azonban a vágást vízállósági igény esetén a kivitelezőnek kell biztosítania.
Ez a LED-szalag hátulján nincs öntapadó szalag, ilyen igény esetén montázsszalag, (kétoldalas ragasztó szalagot) egyéni igények szerint a kivitelezőnek kell biztosítania. Ugyanakkor a led-szalag csomagja tartalmaz 8 darab szilikonkaucsuk rögzítőpántot, melyet a falra felfúrva a LED-szalag rögzíthető. Ez fali rögzítéshez elégséges lehet, mert oldalirányban kellő tartással rendelkezik a szalag, de mennyezeti rögzítéshez kevés lehet.

Ahhoz, hogy a LED-szalag futófény effektet tudjon megjeleníteni, speciális vezérlő szükséges hozzá. A szett tartalmazza ezt a speciális TH2010-X típusú futófény RGB LED-szalag vezérlőt, mely kezelő gombjai mellett a rádiófrekvenciás távirányítójával is használható, amely 114-féle effektet képes megvalósítani, valamit az effektek sebessége 10 fokozatban külön állítható.

.

A tápellátás biztosítására egy 60VoltAmperes 12Voltos egyenirányítós transzformátort tartalmaz a szett. Ez tartalmazza a dugvillát és a vezérlő felé egy DC-jack csatlakozó dugót.

Így együttesen 4 csavar meghúzásával és kétoldalas ragasztószalag használatával egyszerűen egy 5 méter hosszú színes futófény effekteket biztosító LED-szalag hangulatvilágításhoz jutunk.
   

Szerelési útmutató:

.
  • Válassza ki a megfelelő helyet az 5 méter hosszúságú LED-szalagnak. Ha rövidebb hosszúságúra van szüksége, a felesleges mennyiséget levághatja, de vegye figyelembe, hogy a szalag csak a jelölt helyen 3 LED-enként vágható. Vízzárósági igény esetén a vágási felület lezárásáról gondoskodjon. Minél rövidebb a szalag a futófény játékélménye is csökken.
  • A szalagot rögzítse fel montázsszalaggal (tükörragasztó szalaggal), vagy a szettben található szilikon rögzítő fülekkel a kívánatos helyre. A rögzítő fülek használatához lyukat kell fúrnia és ahhoz tiplit és facsavart kell beszereznie.

  • A LED-szalag vezérlőhöz csatlakoztatása két darab kéteres oldható vezetékkel történik. A fekete vezetékpárból a szaggatott szürke csíkkal festett és a tápellátás test (GND) vezetéke, a másik fekete vezeték pedig a +12Volt biztosítására szolgál. Az áttetsző vezetékpár két ere, nincs külön megjelölve emiatt a vezeték vonalát végig követve végezze el a bekötést. A LED-szalagon az IN jelölésű forrasztástól induló vezetéket a vezérlőn DIN1 jelölésű sorkapocshoz rögzítse be csavarhúzó segítségével, míg a GND vezeték párt értelem szerűen DIN1 jelölés alatti GND jelölésű sorkapocshoz. Ha nem helyesen köti be a vezetékeket a világítás nem fog működni.
  • Miután a vezérlőt bekötötte és a megfelelő helyre rögzítette, a tápegység DC jack-dugóját csatlakoztassa a vezérlőhöz, majd a tápegységet csatlakoztassa egy szabad konnektorba.
  • A vezérlőn lévő gombokkal bekapcsolhatja a világítást és a világítási effektek sokfélesége közül válogathat. A rádiófrekvenciás távirányító és a vezérlő antennáit olyan mértékben húzza ki, hogy a kívánt távolságból a vétel jól működjön. A távirányítón ugyan azokat a funkciókat lehet állítani, mint a vezérlőn lévő gombok által.
  • A beszerelést kizárólag szakember végezheti!
.
.
.
.
.
.
.

A vezérlőn és a távirányítón lévő gombok használata:
On/Off – be- és kikapcsoló
(-) – a mínusz jel a program sorszámának vagy a program sebességének a csökkentése
(+) – a plusz jel a program sorszámának vagy a program sebességének a növelése
Mode/Speed – a gombbal váltjuk a (-) (+) jelű gombok funkcióját

A vezérlőn lévő kijelző mutatja a működési mód sorszámát. H-01-től indul H-99-ig, majd a 100. effektet H-A0-val jelzi ki ami H-A9-ig tart, majd a H-b0-tól H-b4-ig tart a variációs lehetőség. A H-b4 jelenti a 114. világítási effektet.
Ha megnyomjuk a Mode/Speed gombot akkor a H karakter E karakterre vált. Ekkor a (-) (+) gombokkal az aktuális effekt sebességét tudjuk változtatni E-01 és E-10 között. A Mode/Speed gomb ismételt megnyomásával visszatérünk a Speed funkcióból a Mode funkcióba, és újra a H- kezdetű kijelzés világít.


További részletes információk az RGB LED világítási módok sokféleségéről “Az RGB színszabályozós LED világítás kialakítása” – oldalon.

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^