Rhyme 3-áramkörös csillárkapcsoló

Háromáramkörös csillárkapcsoló használata ott célszerű, ahol csak egy szerelvénydoboz áll rendelkezésre és három lámpát (lámpacsoportot) szeretnénk külön kapcsolni. Más megoldás lehet még, ha a falon 3 darab egyáramkörös kapcsolót helyezünk el, de ez túl nagy felületet jelenthet a falon, ami azért nem mindenkinek tetsző látvány. Elhelyezhetünk ezen kívül egy kétáramkörös és egy egyáramkörös kapcsoló párost is, ami szintén elég szubjektív, hogy kinek tetsző megoldás.

.

LED világítás terén célszerű megemlíteni egy egyedi megoldást is. Amennyiben nem kívánunk az RGB LED szalaghoz vezérlőt vásárolni, akkor a tápegység és a LED szalag közé ezt a kapcsolót beiktatva, a 3 kör kombinációival 7 különböző fix színben tudunk világítani (piros, zöld, kék, sárga, türkiz, lila és fehér).

.

Elég szokatlan látvány, hogy egyetlen kapcsolón 3 billentyű látható, és sok villanyszerelő sem látott még ilyen kapcsolót. Az ismeretlenségből ered az a feltételezés, hogy – biztos túl széles és nem fog beleférni a hagyományos, már meglévő szerelvénydobozba.

Na ezért készült a tolómérős fénykép, hogy a kételyeket eloszlassa.

.

Az alábbi képeken a háromáramkörös kapcsoló igaz, hogy egy gipszkartonba szerelhető szerelvény dobozban látható, azonban a keresztmetszeti méretek ugyanazok, mint egy elterjedtebb vakolható szerelvénydoboznál.

.
.

A háromáramkörös kapcsoló általános alkalmazási rajza:

.

A Rhyme háromáramkörös kapcsoló szétszerelve:

.

Rhyme háromáramkörös kapcsoló hátulról:

.

Rhyme szürke metál háromáramkörös kapcsoló:

.

Rhyme pezsgő metál háromáramkörös kapcsoló:

.

Beszerzési forrás: fehér metál,
szürke metál,
pezsgő metál,
grafit metál

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^