Rhyme 3-áramkörös csillárkapcsoló

Háromáramkörös csillárkapcsoló használata ott célszerű, ahol csak egy szerelvénydoboz áll rendelkezésre és három lámpát (lámpacsoportot) szeretnénk külön kapcsolni. Más megoldás lehet még, ha a falon 3 darab egyáramkörös kapcsolót helyezünk el, de ez túl nagy felületet jelenthet a falon, ami azért nem mindenkinek tetsző látvány. Elhelyezhetünk ezen kívül egy kétáramkörös és egy egyáramkörös kapcsoló párost is, ami szintén elég szubjektív, hogy kinek tetsző megoldás.

háromáramkörös kapcsoló kapcsoló dobozban 3

LED világítás terén célszerű megemlíteni egy egyedi megoldást is. Amennyiben nem kívánunk az RGB LED szalaghoz vezérlőt vásárolni, akkor a tápegység és a LED szalag közé ezt a kapcsolót beiktatva, a 3 kör kombinációival 7 különböző fix színben tudunk világítani (piros, zöld, kék, sárga, türkiz, lila és fehér).

fehér színű 3 áramkörös csillárkapcsoló
Elég szokatlan látvány, hogy egyetlen kapcsolón 3 billentyű látható, és sok villanyszerelő sem látott még ilyen kapcsolót. Az ismeretlenségből ered az a feltételezés, hogy – biztos túl széles és nem fog beleférni a hagyományos, már meglévő szerelvénydobozba.

Na ezért készült a tolómérős fénykép, hogy a kételyeket eloszlassa.

grafit színű 3 áramkörös csillárkapcsoló

Az alábbi képeken a háromáramkörös kapcsoló igaz, hogy egy gipszkartonba szerelhető szerelvény dobozban látható, azonban a keresztmetszeti méretek ugyanazok, mint egy elterjedtebb vakolható szerelvénydoboznál.

háromáramkörös kapcsoló kapcsoló dobozban 2

háromáramkörös kapcsoló kapcsoló dobozban

A háromáramkörös kapcsoló általános alkalmazási rajza:

Rhyme háromáramkörös kapcsoló alkalmazási rajza

A Rhyme háromáramkörös kapcsoló szétszerelve:

Rhyme háromáramkörös kapcsoló szétszerelve

Rhyme háromáramkörös kapcsoló hátulról:

Rhyme háromáramkörös kapcsoló hátulról

Beszerzési forrás: fehér metál, grafit metál