Rólunk

Ha nem a LEDrex Webáruházól érkeztél ide, hanem mondjuk a homedecor.hu, vagy valamely
eletcel.hu oldalról, mert a webmestert keresed, ne lepődj meg. Jó helyen jársz.
 
Ha a hivatalos információk érdekelnek, akkor az impresszum, vagy a kapcsolat oldalakra célszerű kattintanod.
 
Tóth TamásHa valójában arra vagy kíváncsi, hogy ki tölti fel a webáruházba ezeket a termékeket, ki fényképezi le, ki rajzolgat szemléltető ábrákat és írja a cikkeket;

hogy megtudd, mi – hogyan és mi – mire jó, és ki fogja a csomagodat elkészíteni és elküldni neked. És ha mindenezek folyományaként az elégedettségedről, avagy az elégedetlenségedről tehet, az én vagyok.

 
A nevem Tóth Tamás.
 
Mindebből rá is jöhettél, hogy a kft. valójában inkább egy családi vállalkozás, sőt majdhogynem egyszemélyes.
 
Azaz, a cím szerinti királyi többes helyett, azt írhattam volna, hogy – rólam:
 
Szóval magamról…
Hitelkockázat elemzői állásomat elhagyva, a főállású vállalkozási tevékenységemet – számítógépes látványtervezéssel dolgozó – lakberendezőként kezdtem, még akkor, amikor egyes lakberendezők azt mondták:
– “nem hiszem, hogy egy számítógépes rajz valaha is helyettesíteni tud egy kézi rajzot. Soha nem lesz olyan jó”.
Ekkor elővettem a laptopom és megkérdeztem:
– Mond meg, hogy ezekben a látványtervekben mi az ami olyan, ami nem tudja helyettesíteni a kézi rajzot?
Itt most nem megyek bele, de felsoroltam milyen előnyei vannak egy ilyen ábrázolásmódnak.
A kérdésemre az volt a válasz – egy elképedt tekintet kíséretében:
– “Én ilyet soha nem fogok tudni csinálni.”

Ha Téged nem csak a LED lámpák érdekelnek, akkor nézd meg a homedecor.hu honlapomon a régi munkáimat. Azért régi, mert már nem vállalok – ne is keress ilyesmivel. Azok a látványtervek, ahol az én nevem szerepel, azok az én munkáim. Ahol más neve van, azt az a lakberendező készítette. Ha lakberendeztetni szeretnél, akkor őket keresd! Ingyen hirdetem, nem pénzért, hanem azért mert nekem is tetszik a stílusuk.
Ha véletlen Te is lakberendező vagy, és vannak színvonalas látványterveid, és be is mutatnád őket, akkor keress! Ingyen te is felkerülhetsz.

A lényeg, hogy a lakberendezési tervezéseim során találtam rá a LED-re, ami 2008-ban még újdonság volt. Talán az volt az az év, amikor megjelentek először olyan LED-ek, amivel egy korrekt lakásvilágítást már meg lehetett valósítani. Különösen a LED spotok mutatkoztak kellően erősnek. Már ekkor a 20-35 Wattos halogén spotokat teljes értékben ki lehetett váltani LED spotokkal. Persze a világítási szög különbségek figyelembevételével. A körtékre és a gyertyákra, csak akkor volt jó alternatíva, ha sokkarú volt a csillár, hiszen kb. csak a max. 25 Wattosokat tudtuk teljesértékűen kiváltani.
Én 2009 őszén már a teljes lakásvilágításomat le tudtam cserélni LED-re. Jó a sütő izzóját azt nem 🙂 , és amíg nem bír ki a LED többszáz fokot – nem is lehet, a jövőben sem.

A LED-es kezdeti időszakomban voltak érdekes emberi reakciók. Pszichológusok biztos többet tudnak róla, hogy egy-egy új technológia mit tud kiváltani az emberekből pro és kontra. Nem gondoltam volna, hogy egy ilyen egyszerű dolog hogyan fog hatni.

Például, még 2010-ben kaptam olyan felháborodott levelet, aki kikérte, hogy miért kábítom ilyen lehetetlenséggel az embereket, mint ami a LED világítás? (Tudod írtam, 2009-óta mindenhol azzal világítok otthon.) Azt írta: – “Mi már a (nagy magyar izzógyártónál – nem illik kiírni a nevét, nem tehet róla a cég, maximum azért, mert felvette) a kilencvenes évek elején tudtuk, hogy a LED nem alkalmas világításra. Én a nyugdíjazásom előtt a (nagy magyar izzógyártó) fejlesztő mérnöke voltam. Már akkor folytattunk kísérleteket, így tudtuk, hogy a LED soha nem lesz alkalmas világítási célra.” Jó mi? Technológiai fejlődés kizárva – ennyi.
Ezzel szemben egy leendő villamosmérnök tőlem kért segítséget, mert LED világításból írta a szakdolgozatát, egy másik már villamosmérnök pedig a doktori értekezésének megírásához kért tőlem információt a LED világítással kapcsolatban. Nem érdekes? – két sarkos álláspont, de a valóság döntött.

Visszatérve…
Annyira megtetszett a LED, annak energiatakarékossága és különösen a hidegfehér varázsa, sőt maga a hidegfehér az egész családnak – “hogy végre nem sárga a lakás, hanem a fehér, az fehér” – (tudom ez a gondolatjeles rész sokakat fejbe vág) és még spórolni is lehet vele, így arra jutottam, hogy: – Ilyet én is akarok árusítani, mert ez másnak is tetszhet. És igen, akkor még viszonylag nehezen tudtam hozzájutni.

Így 2008 végén felhagytam a lakberendezéssel, és áttértem az internetes kereskedelemre. Azért ilyen tágan fogalmazok, mert nem csak ez a LED-es webáruházam van, van egy drogéria is.

2008-2011-között még – viszonylagosan – a webáruházi szolgáltatások kezdeti állapotban voltak. Értem alatta azt is, hogy viszonylag kevés volt a mostanihoz képest. Akik akartak csináltatni, sokuk azt sem tudták, kit keressenek. A webáruházak legtöbbje szürkés-kékes egyforma fakó stílusú volt, minimális termékinformációval. Ezt azért merem megjegyezni, mert akkor többen is hívtak, hogy áruljam el ki készítette a webáruházamat, mert ilyen szépet még nem láttak, és nekik is ilyen kell. (Tudom ez most öndicséret. Nekem is furcsa volt, hogy egyesek szinte hízelegtek.) Mivel egymagam csináltam, a wordpressben magam írtam egyéni pluginokat, és a stíluslapot magam szabtam át, így nem tudtam céget mondani, én meg csak nem vállalhattam el, hiszen mégsem vagyok szakembere a témának.

Valójában ennek a webáruháznak sok hiányossága van. Nem lehet regisztrálni, azaz felhasználónévvel, jelszóval vásárolni, így a vevő nem tudja visszanézni a korábbi rendeléseit. Minden újabb vásárlásnál a számlázási és szállítási adatokat újra meg kell adni. Bár a mai böngészők megjegyzik hogy hova, mit írtunk, így az első egyező betűnél, azonnal felajánlja a teljes korábbi cellatartalmat, tehát nem olyan vészes az adatok ismételt beírása, így nem is éreztem szükségét a regisztráció kialakításának.
Az igazat megvallva a webáruházam lehet hogy szép (szubjektív), de nem korszerű. Online bankkártyás fizetés sincs, ez is hiba. Ugyanakkor, lehet fizetni bankkártyával az átvevő helyeken: a csomagautomatánál, a MOL kutakon, a Coop, vagy Media Markt üzletekben, a Postákon, sőt még a kézbesítő futárnál is a csomagért. Persze ez utóbbiak nem mindegyike szereti magával vinni a kártyaelfogadót.
Nincs állandó online ügyfélszolgálatom, így telefonon még az elvárható munkaidőben sem vagyok állandóan elérhető. Tudod fent írtam, egyszemélyes vagyok. Nem fogok felvenni külön ügyfélszolgálatost, ez nem az a méret – bármennyire is logikus lenne. Igen, vannak akik külön cégnek kiszervezik az ügyfélszolgálatot, engem is hívtak. Én miért nem? Hát annak a külsősnek ismernie kellene a termékválasztékomat, és villamossági alapismeretekkel kellene rendelkezni, mert a telefonos hívások 90%-a LED villamossági szakmai kérdések. Tudom, megadhatnám még az állandó mobilszámomat is. Köszi, de volt már, soha többet. Nem olyan jó az, ha szombat este 10 órakor, vagy a vasárnapi ebédnél csörgetnek munkával – mert csörgettek, – nem hiányzik.

Mit hoz a jövő?

Amikor elkezdtem LED lámpát árusítani, volt egy pár webáruház az interneten és voltak villamossági szaküzletek, ahol LED fényforrásokat lehetett kapni.
Most szinte mindenhol lehet LED-et kapni. Az összes multinál, az élelmiszer diszkontokban, a kultúrházas kirakodó vásárokban, a piacon, a piaci ócskásnál, a vaterán, és legalább 200-szor annyi hazai webáruházban mint induláskor, és ott vannak a kínai webáruházak is.
Értelemszerűen azok fognak nálam vásárolni, akik valamilyen szempontból egyedibb terméket kívánnak beszerezni. Mert ahogy elnézem, a legtöbb helyen például, csakis melegfehér terméket árusítanak. Miért? – mert a hagyományos izzók is melegfehérek, és így magyarázat nélkül ebből lehet a legtöbbet eladni. Az ottani eladó esetleg még azt sem tudja mi az a melegfehér, nem hogy megmagyarázza a vevőnek, hogy az egy romantikus napnyugtaszín, de ha munkavégzéshez akarsz világítást venni, jobban jársz a nappali napfény valós tónusához közelebbivel. Azaz, ha hidegfehér színhőmérsékletű terméket veszel jobban jársz, mert a jelenlévő kékes árnyalat segít ébren tartani (a biológiájába nem mennék bele), másrészt sok szakmánál fontos, hogy olyan megvilágítással dolgozz, hogyha kiviszed a munkád a napra, ne akkor derüljön ki, hogy nem is az a szín lett, amit szerettél volna. (Bár aki ilyen szakmában dolgozik az tudja ezt.). Ha viszolyogsz is a hidegfehértől, legalább próbáld ki a középutat, a középfehér 4000-4500 Kelvines színhőmérsékletét.
Ezért a webáruházamban igyekszem a speciálisabb igényeket kielégíteni, a sokféle foglalatos melegfehér LED választékot leszűkíteni, az érdekesebb, vagy nagyobb hozzáértést igénylő termékeket bemutatni, részletesebb leírásokat adni. Mert szeretem az új termékeket kipróbálni, és akkor hasznos tapasztalatokat közzé is tenni. A vevők speciálisabb igényeit is kielégíteni, ha már az egyszerűbbekre ott vannak a multik.

Mik ezek?

Sokan szeretnének LED szalag világítást, kapni is lehet mindenhol, de két verzió a gyakori.
Az egyik hogy méterre, vagy 5 méteres tekercsekben kapható a LED szalag, de ehhez kell tápegység, vagy igény szerint kapcsoló, dimmer, vezérlő, ami fali, vagy távirányítós. Hogy ezt össze lehessen rakni, szükségesek az általános iskolai fizika órán tanultak (nem sok, csak a Volt, a Watt és az Amper összefüggései), amire vagy emlékszik valaki, vagy eleve nem is szerette a fizikát. Ha nem szeretted a fizikát, kell egy villanyszerelő, ha a boltban nem tudnak segíteni, de ha segíteni tudnak, és a megfelelő LED szalaghoz méretezett tápegységet és vezérlőt, kapcsolót is adnak, akkor is kell szerelni, vagy esetleg forrasztani. Van akinek van rá lehetősége, és van aki szerelőt kell hogy hívjon. A szerelőt meg lehet nem akarsz, mert a szerelők sem szeretik a kis munkákat, hiszen sokszor többe kerül maga a kiszállás, mint a munka, vagy a LED szalag értéke.
Ekkor jön a LED szalag szett, amiből általában van jó esetben kétféle hosszúságban, három fehér árnyalatban és RGB-ben, és egyféle kapcsolóval, vagy távirányítóval, ami így együtt akkor 8 fajta olyan szett, amit egy fizikai alapismeretekkel nem rendelkező vásárló otthon össze tud dugni, felragasztani és már működik is. De mi van akkor, ha a te elképzelésed a 9. a 8-ból? Én 1 és 10 méter között (méterenkénti lépésekkel), sokféle távirányítóval, vezérlővel általában összesen 500-600-féle összeválogatott LED szalag szett kombinációt kínálok a webáruházban, amit szintén csak össze kell dugni, felragasztani és működik.
E mellett kapható LED profil, ami egy igényes és szép LED szalag megjelenést biztosít. Általában 1 és 2 méteres LED profilok kaphatóak, de én ezeket is komplett szettben is kínálom, hogy ne kelljen otthon alumínium profilt méretre vágni, és a profilon belül a szalagra csak forrasztani lehet a vezetéket. Én 50, 75, 100, 150, 200cm-es hosszúságban kínálok ilyen szetteket, és ha valakinek éppenséggel, mondjuk 67cm hosszú kell, az megrendeli az egyel nagyobb, azaz jelen esetben a 75cm-es profilba szerelt LED szalag szettet, az egyéb közleményben megírja, hogy neki 67cm-es kell belőle, és akkor 67 cm-eset fog kapni. Ezekből a szettekből is van vagy 500-féle variáció a webáruházban.
 

Mi jön még?

 
Az úgynevezett okos rendszerek? Tudom hülyeségnek hangzik, hogy okos telefon, okos tv, okos ház…
De erre felé halad a világ, az követi és csak olyan mértékben, aki – ahogyan szeretné. Sokan a nem okos rendszereket is már smart-nak nevezik, pedig csak valami mozgásérzékelős, vagy kapacitív megoldás. Azért nem olyan rossz dolog, hogy a sötétben az éjjeli szerényen nem kell matatni, hogy hol a kapcsoló, csak elég megérinteni a lámpa tetejét bárhol és felkapcsol. És ha többször érintjük úgy változik a fényerő.
Vagy jó dolog egy távirányítóval a hangulatunknak megfelelő színt kikeverni egy romantikus estéhez, de baj, ha nem tudjuk hova tettük a távirányítót. És mégsem baj, ha előkapjuk a mobilunkat és azzal is kezelhetjük a világítást.
Mondtad már azt magadnak, miután kényelmesen leheveredtél: – “Uh, nem kapcsoltam le a villanyt, lusta vagyok, de nincs kedvem felkászálódni, de itt a mobil a kezemben, de jó lenne ha le lehetne kapcsolni vele?” – Megoldható. A jövőben egyre több mindent lehet kapcsolni, szabályozni, egyre kedvezőbb áron.
 
Ha most átfutottad és rájössz, hogy nem is érdekelt ez a sok műszaki “hablaty”, akkor menj az eletcel.hu oldalamra és nézz ki magadnak egy jó kis sütit, vagy husit. Mielőtt azt hiszed, hogy engem csak a műszaki dolgok érdekelnek – tudd, hogy ezek is az én kreálmányaim, többségük gluténmentes, tejtermék-mentes és hozzáadott cukormentes, vagy akad paleo is.
 
Receptek
 

Jó étvágyat! 🙂


Webáruházunk kínálata fellelhető még az alábbi oldalakon:

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^