Tükörkeret LED profilból

LED szalagot használni tükör megvilágításnak ideális gondolat.

.

A szép látvány érdekében a LED szalagot célszerű LED profilba helyezni.
Azonban nem olyan egyszerű minden típus esetében, mint ahogyan azt gondolnánk.

.

Alap esetben egyszerű, mert felrögzítjük a LED profil, beragasztjuk a LED szalagot és a végén, rápattintjuk a takaró elemet. Csakhogy ez egy oylan LED profil amelynél nem szemből pattintjuk rá a takaró elemet, hanem a végén fűzzük be.

.

Mivel a végek, nem hogy gérbe vannak vágva, hanem a keret körbezár, így nincs hol befűzni a takaró elemet, ha már fixen fel van rögzítve a LED profil. A kivitelezőnek lépésről lépésre meg kellett terveznie a munkafolyamatot a siker érdekében.
Miután a LED profilba beragasztottuk a LED szalagot és befőztük a takaró elemet, csak ezután pattinthatjuk a helyére a komplett LED világítást. A helyére pattintás azért helyénvaló kifejezés, mert az ilyen nehézségekre számított a gyártó, és a LED profil alá sín, avagy rögzítő fül is kapható, amire a kívánt helyre csavarozás után rápattintjuk a LED profilt úgy, hogy a LED profil teljes egészében el is rejti ezt a fület, vagy sínt.

Székely Flórián munkája

A felhasznált LED profilnak az az előnye, hogy döntött. Ez egyrészt a tükör körül egy klasszikusabb képkeret hatást biztosít, másrészt pedig, mivel döntött, így valamelyest a tükör középpontja felé irányítja a fényt. A normál “lapos” LED profilok is használhatóak tükör köré, hiszen ha a LED szalag nincs megdöntve akkor is jó, hiszen 120 fokos a világítási szögük.

.

De ezzel a profillal a középpont felé nagyobb világosságot érhetünk el.

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^