Változtatható színhőmérsékletű LED lámpa

Természetesen ki-ki tudja, hogy milyen színhőmérsékletű fény szimpatikus számára.
Azonban ez is hangulatfüggő lehet. Az alábbi LED lámpával gyakorlatilag “utánozhatjuk” a napszakokat.
Derült napsütésben a nap fénye – nappali napfény színű (micsoda bölcsesség 🙂 ),
azaz 5750Kelvin és a feletti, tehát hidegfehér és a munkavégzéshez is ideális.
Az este napnyugtaszínű, azaz melegfehér. Ha ekkor inkább melegfehér színárnyalattal világítunk otthon, az egyrészt meghittebb hangulatot biztosít, másrészt pszichésen is felkészít bennünket, lelassít, hogy ideje nyugovóra térni. Ha egyébként nem fáradtunk volna el a napi teendőkben és nem szakadtunk még el a természettől annyira, hogy nem érzékelnénk, mit is jelent valójában a sárgásabb színárnyalat.

.

A link mögötti videón megnézheti, hogyan váltakoznak egyazon lámpa fehér színárnyalatai egyetlen kapcsoló kapcsolgatásával.

Változtatható színhőmérsékletű LED lámpa. Az első felkapcsoláskor hidegfehér fénnyel világít, majd, ha le és felkapcsoljuk akkor melegfehér fényre vált és egy újabb le- és felkapcsolást követően középfehér színnel világít. Ha 15 másodpercnél hosszabb ideig le van kapcsolva, akkor az első felkapcsolás mindig hidegfehér. Ha a lekapcsolási időtartam 15 másodpercnél rövidebb, akkor mindig a következő színhőmérsékletre vált felkapcsoláskor.

.

Itt vehet: Változtatható színhőmérsékletű LED lámpa
Gipszkartonba süllyesztéshez 125mm átmérőjű kör kivágása szükséges, valamint legalább 50mm üregmélységet igényel.
Különálló áramgenerátoros tápegység biztosítja a LED lámpa működtetését. Egyenáramú szabályozott áramerősség biztosítja a villódzásmentes világítást. A tápegység nem helyettesíthető más fajta tápegységgel, és nem is hagyható ki.

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^