"video" kategória bejegyzések:

Videós bemutatóval készült világítástechnikai szakmai blogbejegyzések.

Material Button, a rejtett érintőkapcsoló család

A “More than a Button” rejtett érintőkapcsoló család 100%-ban magyar fejlesztésű és gyártású termék.
Amennyiben szeretné otthonát modernizálni, szebbé, letisztultabbá és biztonságosabbá tenni, úgy az MB (MATERIAL BUTTON) a tökéletes választás!

.

Bármilyen (nem vezető) burkolóanyag mögé elhelyezhető és tökéletesen helyettesíti a hagyományos kapcsolókat. Stabil működést biztosít minden olyan elektromos eszköznek, amellyel összeköttetésben áll. Akár 30 mm vastagságon keresztül is kifogástalanul működik, 100%-ban vízálló, és jellegéből fakadóan tökéletesen rongálás biztos.

.

A falba építve, elrejtve, lényegében láthatatlanul teszi lehetővé bármely egyenáramú 12 Volt feszültségű elektromos eszköz működtetését, úgy mint: lámpa; LED-szalag; redőny; jelzőcsengő; stb.
Az érintőgomb előoldala -a fémeken kívül – bevonható bármely szigetelő anyaggal (üveg, márvány, fa, műanyag, bőr, gránit, beton, tégla, csempe, gipszkarton, bútorlap, tapéta), így tökéletesen beleolvad a környezetébe, esztétikusan észrevehetetlenné válik.

Material Button, a rejtett érintőkapcsoló család bővebben…

Vibrál, vagy nem vibrál?

Nem csak az a kérdés, hogy vibrál, vagy nem vibrál a LED, hanem az is hogy ha vibrál, mennyire vibrál?

Szokássá vált mobiltelefonunkkal leellenőrizni, hogy a kiválasztott LED lámpa vibrál, vagy sem. Mintha csak a LED-től várnánk el a tökéletességet. Jobb ha tudjuk, a hagyományos izzók is vibrálnak és a halogének is.
Hogy nem zavar ez senkit? – vagy zavarna, csak annak idején nem volt választási lehetőségünk. Azok akik pedig most is ezt választják egyáltalán nem érdekli őket a téma.
A kompaktfénycsövek bemutatását kihagyjuk.

.

Balról jobbra haladva a fenti képen, a következő E14-es fejelésű fényforrásokat láthatjuk:

  • 6Wattos SMD ledes opál gyertya
  • 4Wattos COG ledes gyertya
  • 6Wattos SMD ledes opál gyertya
  • 40Wattos hagyományos izzó gyertya
  • 28Wattos halogén izzó gyertya
  • 2Wattos COG ledes gyertya

Vibrál, vagy nem vibrál? bővebben…

Vibráló és nem vibráló LED lámpa

Sok tényezőtől függ, hogy egy LED lámpa olcsó, vagy drága. Azonban van egy dolog, amit csak kevesen látnak, de ezzel szemben lényegesen többen vannak akik érzékelik. Érzékelik azt, hogy fárad a szemük. Sok esetben ez a vibráló fényforrástól van.

.

A LED-ek között is vannak vibrálásmentesek, magasabb frekvencián vibrálók (mint a szemkímélő TV-k) és (az alacsonyabb frekvencián) durván vibrálók.

Vibráló és nem vibráló LED lámpa bővebben…

Fali érintőpaneles színhőmérséklet-szabályzós LED vezérlő

12Volt vagy 24Volt egyenáramot igénylő LED szalagokhoz és egyéb LED fényforrásokhoz használható fali színhőmérséklet-szabályzó. Azaz két különböző színű, vagy színhőmérsékletű LED szalag, vagy más törpefeszültségű fényerőszabályozható LED csoport közötti színkeverést biztosító vezérlő.

.

Fali érintőpaneles színhőmérséklet-szabályzós LED vezérlő bővebben…

Érintőpaneles LED fényerőszabályzó fali kapcsolók

12Volt vagy 24Volt egyenáramot igénylő LED szalagokhoz és egyéb LED fényforrásokhoz használható fali fényerőszabályzós kapcsolók, de csak azokhoz a LED-ekhez használható, melyek egyébként is fényerőszabályozhatóak.

.

Típustól függően a fel- és lekapcsolás, valamint a fényerőszabályzás mellett, különféle világítási effektek (villogás, hunyorgás) megjelenítésére is alkalmasak lehetnek, de futófény vezérléshez nem, mint ahogyan az ezekhez való LED szalagok sem képesek futófény üzemmódra.

Érintőpaneles LED fényerőszabályzó fali kapcsolók bővebben…

Változtatható színhőmérsékletű LED lámpa

Természetesen ki-ki tudja, hogy milyen színhőmérsékletű fény szimpatikus számára.
Azonban ez is hangulatfüggő lehet. Az alábbi LED lámpával gyakorlatilag “utánozhatjuk” a napszakokat.
Derült napsütésben a nap fénye – nappali napfény színű (micsoda bölcsesség 🙂 ),
azaz 5750Kelvin és a feletti, tehát hidegfehér és a munkavégzéshez is ideális.
Az este napnyugtaszínű, azaz melegfehér. Ha ekkor inkább melegfehér színárnyalattal világítunk otthon, az egyrészt meghittebb hangulatot biztosít, másrészt pszichésen is felkészít bennünket, lelassít, hogy ideje nyugovóra térni. Ha egyébként nem fáradtunk volna el a napi teendőkben és nem szakadtunk még el a természettől annyira, hogy nem érzékelnénk, mit is jelent valójában a sárgásabb színárnyalat.

.

A link mögötti videón megnézheti, hogyan váltakoznak egyazon lámpa fehér színárnyalatai egyetlen kapcsoló kapcsolgatásával.

Változtatható színhőmérsékletű LED lámpa bővebben…

RGB 5W E27 LED izzó infravörös távirányítóval – videó

– ami egyetlen közönséges fali kapcsolóval is kiválóan kezelhető.

Közönséges falikapcsolóval is 9-féle világításra képes, de infravörös távirányítóval is ellátott színárnyalat, fényerő és világítási effekt variációt nyújtó RGB LED lámpa.
Hangulatunknak megfelelő színt, vagy színváltási effektet állíthatunk be vele.

.

Minden egyes fényforráshoz egy 24 gombos infravörös működésű távirányítót kap.

RGB 5W E27 LED izzó infravörös távirányítóval – videó bővebben…

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^