Vízbe mártott beltéri LED szalag

A videóban egy méterenkénti 60 (3528SMD típusú) LED-es beltéri hidegfehér 12Voltos LED szalag látható.

.

A videó azt szemlélteti, hogy annak ellenére, hogy ez egy beltéri LED szalag és egyáltalán nem vízálló, ha véletlenül víz fröccsen rá, vagy rövid időre, “valami konyhai, vagy fürdőszobai váratlan esemény hatására” víz alá kerülne, az nem jelenti a LED szalag meghibásodását.

Természetesen ezt a videót nem utánozza senki, hiszen ezt a LED szalagot, nem a vízbe mártogatásra találták ki, csupán a túlzott bizalmatlanságot hivatott eloszlatni.

.

Egy rendszeres páraterhelés, vagy folyamatosan rá fröcsögő víz oxidálja, károsítja a LED szalagot, ami idő előtt tönkre fog menni. Tehát konyhába gőz fölé, vagy rendszeresen párás fürdőszobában ugyanúgy nem használható, mint ahogy a kültéren sem. Kismértékű pára viszont vélhetően okozhat gondot, hiszen a LED szalag melegszik, hőt termel, és a kevesebb pára a hideg felületekre csapódik ki, így az nem a LED szalagon fog megjelenni.

Természetesen szaunában sem használható, száraz szaunában sem, de még vízálló LED szalag sem. Nem a pára miatt, hanem a meleg miatt, a LED nem tolerálja a meleget. Ha nem tudja a hőt leadni, akkor idő előtt meghibásodik, a fénye elhalványul.

A videóban azt is láthatjuk, hogy annak ellenére, hogy a rögzítő tüskés bekötő elemnek látszólag útjában áll a LED szalag vágási szélén egy ellenállás, erre ügyelve, gond nélkül rá tudjuk csíptetni az ilyen tüskés bekötő, vagy toldó elemeket.

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^