VT-5130 Smart 1 csatornás kapcsoló(relé) - Wifin keresztül is kapcsolható, időzíthető + RF fali, vagy kézi távirányítókkal kapcsolható

9090,- Ft/darab
Az áruház készletéből kifutó termék! Kb. csak 5 darab - a készlet erejéig kapható! Szállítás 3 munkanapon belül.

Műszaki adatok:

 • Garancia: 2 év
 • Webáruházi-azonosító: vt-5130-smart-wifi-rf

Rádiófrekvenciás távirányító jelet fogadva, vagy Wifi hálózatra csatlakoztatva azon mobiltelefonos alkalmazás használata által, vagy az Amazon Alexa, vagy a Google Home virtuális segédek hangszóróin keresztül adott hangutasításokkal is kapcsolható. Ez a kapcsoló relé egypólusú, csak bistabil üzemmódra képes. Általánosan 230 Voltos LED világítások fel- és lekapcsolására tervezték, a lentebb felsorolt kapcsolók tetszés szerinti variációinak használatával. Fizikai rádiófrekvenciás jelet adó kapcsolók nélkül, akár csak wifin keresztül is használható, vagy fordítva, csak fizikai rádiófrekvenciás kapcsolókkal is wifi nélkül, vagy tetszés szerint az összes módszert keverheti is. Azonban időzített, programozott kapcsolásokhoz a beállításokat csak okostelefonos alkalmazáson keresztül tudja megtenni. Fizikai kapcsolót tetszés szerint darabszámban párosíthat a reléhez, így több kapcsolóval alternatív (váltó-) kapcsoló igények is utólagosan többletvezetékezés nélkül megvalósíthatóak.
Ezzel a relével együttműködni képes fizikai kapcsolók (távirányítók) az alábbiak: V-TAC egykörös Smart RF fali távirányító (vezeték nélküli kapcsoló), V-TAC kétkörös Smart RF fali távirányító (vezeték nélküli kapcsoló), V-TAC háromkörös Smart RF fali távirányító (vezeték nélküli kapcsoló), V-TAC háromkörös Smart RF kézi távirányító (kapcsoló).

.
.

A rendszer elemei egy-, kettő-, vagy háromgombos falra rögzíthető távirányító, 3 gombos kézi távirányító - ami kulcstartóra is fűzhető, valamint egykörös kapcsoló relé két változatban, melyből az egyik típus csakis a távirányítók rádiófrekvenciás jeleit fogadva kapcsolnak, és a másik amely e mellett a wifire is csatlakoztatható és wifin érkező utasításokat is tud értelmezni. Ha wifin érkezik az utasítás, az érkezhet IOS vagy Androidos okos telefonról, vagy táblagépre telepített alkalmazás használata által, vagy amennyiben Amazon Alexa, vagy Google Assistant virtuális segédeket alkalmazunk, akkor az azok alkalmazásait futtató okos eszközről is érkezhet utasítás, ami okos hangszórók esetében szóbeli (jelenleg angol) utasítással is lehetőséget biztosít a relék kapcsolgatására.
Az okostelefonos alkalmazás hivatalosan a V-TAC Smart Light, de a BlitzWolf alkalmazással is teljes értékűen működik. A két alkalmazás teljesen egyforma, azonban csak az egyik alkalmazáshoz párosíthatjuk a relét, a korábbi alkalmazás párosítás elveszlik az új párosítással. Amennyiben valamilyen okos hangszórós rendszert is alkalmazunk értelemszerűen ahhoz az apphoz célszerű, párosítani a relét, amelyik app Alexa, vagy Google okos rendszer skilljét is engedélyeztük már, így amikor a mobil alkalmazásban a párosítást sikeresen elvégeztük, az okos rendszer is észreveszi és jelzi a mobiltelefonon is, valamint ha okos hangszórót használunk, akkor a szóban is jelzi, hogy új eszközt talált.
Egy kapcsoló egy gombjához több kapcsoló relét is párosíthatunk, és egy kapcsoló reléhez több távirányítót is tudunk párosítani. Főképp ez utóbbinak nagy előnye, hogy így vezeték nélkül akárhány kapcsolós váltókapcsolást (alternatív kapcsolást) is ki tudunk alakítani, és ráadásul nem csak fali, hanem kézi távirányítókkal vegyesen, plusz még okostelefonról, vagy okos hangszórónak adott utasítással is.

 • Ha egy kapcsoló relét egy rádiófrekvenciás távirányítóval (kapcsolóval) kívánunk használni, akkor a kapcsolót hozzá kell illeszteni (párosítani) a relével.
 • A kapcsolórelét csak villamossági szakember telepítheti!
 • Szerelje be a lámpa és az áramforrás közé a relét! (maximum 1000 Watt LED működtetése lehetséges)

PÁROSÍTÁS

 • Helyezze áram alá a relét, tartsa nyomva a beállító gombot (deltoid alakú) 2 másodpercig.
 • Mikor a jelzőfény villog, belép az érzékelő üzemmódba.
 • Nyomja meg a párosítani kívánt vezeték nélküli kapcsoló gombot.
 • Használja a vezeték nélküli kapcsolót a világítás be vagy kikapcsolásához, ellenőrizve, hogy a tanulási kód sikeres.

Egy távirányítógombot több reléhez is párosíthat, de a gyártó nem javasolja, hogy egy gombhoz túl sok relét adjon. Párosításkor ügyeljen, hogy 100 méteres körzetben ne legyen másik relé párosításra vételkész állapotban.

PÁROSÍTÁS MÁSOLÁSA

 • Ha több távirányítót is hozzá akar adni ugyanehhez a reléhez, akkor ismételgesse a fenti folyamatot újabb távirányítókkal! Ugyanakkor, ha a későbbiekben akar újabb távirányítót a reléhez rendelni, amikor már a relé beépítésre, elrejtésre került, akkor ez a módszer már kényelmetlen lehet. Ugyanakkor lehetősége van a távirányító kapcsolatokat egyszerűbb módon másolni is.
 • Tartsa lenyomva a már párosított gombot kb. 20 másodpercig, amíg a kapcsoló LED jelzőfénye gyorsan villog, akkor engedje fel a gombot.
 • Ez után nyomja meg az új távirányítón azt a gombot amellyel szeretné ugyanazt a kapcsolást végrehajtani.
 • Majd ellenőrizze az új gombbal, hogy képes-e be- és kikapcsolni a lámpákat.

MÁSOLT PÁROSÍTÁS TÖRLÉSE

 • Tartsa benyomva azt a gombot kb. 60 másodpercig, amelyik kapcsolatát meg akarja szüntetni a kapcsoló relével: a kapcsoló jelzőfénye először gyorsan villog; másodszor lassan 8-szor villan, harmadszor még lassabb sebességgel 9-szer villan, végül egyet villan, utána felengedheti a gombot.

TELJES PÁROSÍTÁS TÖRLÉSE

 • Tartsa lenyomva a kapcsolórelén a gombot kb. 10 másodpercig. Akkor engedje fel a gombot, miután a jelzőfény gyors villogásról lassabbra váltott. Nyomja meg a korábban párosított gombot, mellyel a kapcsolatot meg akarja szüntetni.

PÁROSÍTÁS OKOS TELEFONNAL

 • Amennyiben Wifin keresztül kívánja kezelni a kapcsoló relét. Először is telepítse az okostelefonjára a V-TAC Smart Light alkalmazást. Ott el kell végeznie a regisztrációt, valamint meg kell adnia az elérhető wifi hálózat nevét és jelszavát, hova csatolni akarja a V-TAC smart eszközöket, így a kapcsoló relét is.
 • Majd ki kell választania a csatolni kívánt eszközt a "smart switch"-et. Nyomja meg a 3x egymás után a kapcsoló relé gombját. Ekkor megváltozik a jelzőfény színe és gyorsan fog villogni. Az alkalmazásban kerestesse az eszközt. Ha megtalálta, onnantól kezdve a mobiltelefonjáról is tudja kapcsolni, amennyiben a mobilja is és a relé is csatlakozik a megadott wifi hálózathoz.
 • A mobiltelefonban kapcsolásokat is tud időzíteni.
 • Ha már a telefonján van beállított Google Assistant, vagy Amazon Alexa alkalmazás és engedélyezve van rajta a Smart Life és a V-TAC Smart Light skill, e sikeres wifi párosítás után ezek az alkalmazások is felismerik az új eszközt, így a telefonján is megjelenik az üzenet, hogy új eszközt talált, sőt az okos hangszóró szóban is tájékoztatni fogja erről angolul.

Az alábbi képek és információk a teljes kapcsolócsalád telepítését, összehangolását mutatják. Értelemszerűen csak azokat az eszközöket tudja a rendszerből használni amelyeket megvásárolta. A fenti ár, csak a fent nevezett termék megvásárlására vonatkozik és véletlenül sem az alább látható összes eszközre.

.
.
.
.
.

Kínai gyártmány.

.
^
^