V-TAC egy csatornás rádiófrekvenciás távirányítós kapcsolómodul, fali kapcsoló kerettel

13500,- Ft/szett
ELFOGYOTT, MEGSZŰNT!

Műszaki adatok:

  • Garancia: 2 év
  • Webáruházi-azonosító: vt-8229k
Egy rádiófrekvenciás jelet fogadó kapcsolómodul, egy távirányító és egy fali keret szett. A kapcsolómodult a régi kapcsoló helyére szereljük, és a távirányítóval tudjuk kapcsolgatni a modult. A távirányítót akár hordozhatónak is meghagyhatjuk, vagy a kapcsolókeretet felcsavarozzuk a kívánt helyen a falra, és egy kétoldalas öntapadó ragasztóval beleragasztjuk a távirányítót, így egy fix fali, vezeték nélküli kapcsolónk lesz.
.
.
Az átszereléshez szükséges sorkapcsok, csavarok is a szettben rendelkezésre állnak.
.
.
Alapból gyárilag a kapcsoló gomb a vezérlő egységgel össze van hangolva. Ha esetleg mégsem, akkor önállóan tudjuk a kapcsolókat a vezérlőkhöz illeszteni és a kapcsolatot bontani.
A vezérlőn lévő fekete gomb megnyomásával tudjuk ellenőrizni, hogy a kapcsolgatás működik. Ezt egy kék jelzőfény is mutatja, hogy amikor a lámpának világítani kell, akkor ez a kék LED is világít.
Ha benyomva tartjuk a fekete gombot, akkor 3 másodperc múlva lassan villogni fog a kék LED. Ekkor nyomjuk meg a használni kívánt kapcsológombot. Engedjük fel a fekete gombot. Ettől kezdve tudjuk használni a vezeték nélküli kapcsolót. Valójában újabb kapcsolót is tudnánk hozzáadni így már két helyről lehetne felkapcsolni a világítást.
Ha a jövőben valamely kapcsolót már nem ennél a vezérlőnél kívánjuk használni, akkor a kapcsolatot meg tudjuk szüntetni. Ekkor a fekete gombot 10 másodpercig nyomjuk be. Erre gyorsabb villogásra vált a kék LED. Ennek hatására törli a kapcsolókkal a kapcsolatot. Mindegyik kapcsolóval, amelyik működtetni tudta.
.
Ugyanakkor, a kapcsoló előnye, hogy nem feltétlen kell felszerelni a falra, zsebben is hordható. Valamint a kapcsoló peremén egy bújtató található. Egy szalagot belefűzve, akár nyakba is akasztható. Ez nagy segítség lehet egy mozgásában korlátozott személynek, hiszen ezzel, akár ágyból fekve is tudja kapcsolni a fővilágítást.
A kapcsolóval fényerőszabályozni nem tudunk csak fel- és lekapcsolni. Amennyiben fényerőszabályozásra van szüksége, akkor a kapcsolt fényforrást 3 fokozatban fényerőszabályozható LED lámpára kell kicserélni. Ekkor, ezzel a kapcsolóval fényerőszabályozni is tud, attól függően, hogy egyszer, háromszor, vagy ötször kattint a kapcsolóval, 100, 50 és 15%-os fényerő közül választhat. A 3 fokozatban fényerőszabályozható LED-ekről ITT olvashat.A kapcsoló előnye, hogy nem tartalmaz elemet, így nem is merül le, nincs mit cserélni benne. A gyártó szerint 200 ezernél több kapcsolásra tervezték. 30 méteres a hatótávolsága, amit fal akadály rövidíthet. Kipróbálás alapján 30cm-es kerámia béléstest födémen + 30 cm téglafalon együttesen is átmegy a jel. A kimenetére max. 10 Amper áramfelvételű fogyasztó köthető azonban induktív és kapacitív fogyasztó csak 200 Watt (ide tartozik a LED lámpa és a kompakt fénycső, fénycső), míg rezisztív terhelésből, mint a hagyományos izzószálas termékekből maximum 2kW köthető rá.

Ezekről a vezeték nélküli kapcsolókról bővebben ITT olvashat.

Kínai gyártmány.

.
^
^